TOP
DIY Herfst

Pompoenen versieren voor Halloween

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: pompoenen! Super lekker om op te eten, maar ook om te decoreren! Zet de pompoenen bij de voordeur of juist binnen. In dit artikel laten we je graag zien op welke manieren je pompoenen leuk kunt versieren samen met je kinderen. Een leuk bezigheid voor op een regenachtige middag!

Pompoen als spook

Pompoenen versieren voor Halloween

Ontzettend spannend om bij de deur te zetten tijdens Halloween of Sint Maarten: de spookpompoen! Deze pompen schilder je helemaal wit. Laat dit goed drogen en versier daarna de pompoen met zwarte ogen en een mond. Kijk even rond op internet wat voor spookgezicht je wilt of bedenk er gewoon zelf eentje. Met een potlood kan je alvast de lijnen trekken. Deze trek je voorzichtig over met zwarte verf. Doe dit niet te dik, je wilt niet dat de verf gaat druipen!

(bron afbeelding)

Handletteren op pompoenen

Pompoenen versieren voor Halloween

Er bestaan witte pompoenen, maar je kunt ze ook wit schilderen. Doe dit met een kwast of een spuitbus. Let er wel op dat je een geschilderde pompoen niet meer kunt eten. Schrijf er vervolgens met een dikke stift een mooie tekst op. Denk bijvoorbeeld aan ‘herfst’, ‘happy Halloween’ of ‘boe!’. Het takje bovenop de pompoen kan je meespuiten en vervolgens inkleuren met de stift. Gebruik kleuren naar keuze en maak ze of heel stijlvol, of juist heel eng!

(bron afbeelding)

Subtiele decoratie op een pompoen

Pompoenen versieren voor Halloween

Een leuk knutselwerkje voor de mama’s of juist voor het kind dat graag heel secuur werkt. Deze subtiel versierde pompoen maak je gemakkelijk op twee manieren. Je kunt er voor kiezen om de lijnen van de blaadjes (of sterren of hartjes, maar net wat je leuk vindt!) voor te tekenen met potlood en vervolgens met verf over te trekken. Ook kan je op de computer stencils maken. Die doe je door een figuur uit te printen en deze uit het papier te knippen. Het ‘gat’ wat je overhoudt in papier is je stencil. Zorg er wel voor dat je dit op stevig papier doet (je kunt ook zelf blaadjes tekenen!) om kreukelen te voorkomen.

(bron afbeelding)

Confetti pompoenen

Pompoenen versieren voor Halloween

Bij de feestwinkel vind je zakjes confetti. Neem een zakje en versier er een pompoen mee. Wanneer je een lichte pompoen hebt, kun je de confetti er met kinderlijm op plakken. Dit is een heel precies werkje! Heb je een wat meer donkere pompoen? Zorg er dan voor dat je de pompoen eerst even schildert of spuit. Je kunt er voor kiezen om de pompoen te versieren met dezelfde kleurtjes confetti, of door er juist een vrolijk geheel van te maken. Door de gekleurde confetti wordt de pompoen een feestje om naar te kijken!

(bron afbeelding)

Pompoen uithollen

Is pompoenen beschilderen niks voor jou? Dan kan je hem natuurlijk ook uithollen! Je snijdt een rand van de pompoen af (een soort deksel) en met een ijslepel hol je de pompoen helemaal uit. Teken aan de voorkant een gezicht en snijd dit met een scherp mes uit. Doe dit wel samen met je kinderen, je wilt natuurlijk niet dat ze zich bezeren! Pinterest staat vol met talloze ideeën over hoe je een pompoen een gezicht kan geven. Super leuk! Ook op Badschuim vind je leuke inspiratie over pompoenen uithollen. Van de inhoud van de pompoen maak je natuurlijk een lekkere pompoensoep.

(bron afbeelding)

Heb jij wel eens een pompoen versierd? Of uitgehold? Wat vond je het leukste om te doen? Heel erg veel succes dit jaar!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close