TOP
Raamtekening voor de feestdagen - kerstkaart op het raam
DIY Kerst Krijtstift

Raamtekening voor de feestdagen – Aftellen naar kerst met 24 activiteiten

Jouw huis zal vast al helemaal in de kerstsferen zijn, maar heb je er wel aan gedacht om je ramen te versieren? Met een raamtekening voor de feestdagen heb je daar zowel van binnen als van buiten ontzettend veel plezier van! Met deze DIY raamtekeningen heb je in no time je ramen versierd (en zelfs een hippe manier voor een kerstkaart op je raam), dus kijk je mee?

 Raamtekening voor de feestdagen - kerstkaart op het raamRaamtekening voor de feestdagen, wat heb je er voor nodig?

 • Een leuk ontwerp, zoals bijvoorbeeld de krijtstifttekeningen uit mijn webshop: Fijne feestdagen.
 • Een printer met papier.
 • Washitape of schilderstape.
 • Een krijtstift (bv te koop bij de Hema).

Raamtekening voor de feestdagen, hoe maak je hem?

Stap 1 – raamtekening voor de feestdagen: Kies een ontwerp uit (bv uit mijn webshop krijtstifttekening) en download het bestand naar je computer. Sla het goed op!

Stap 2 – raamtekening voor de feestdagen: Print de tekening uit. Als je een groot sjabloon hebt gekozen dan plak je de 4 velletjes a4 aan elkaar.

Stap 3 – raamtekening voor de feestdagen: Pak je washitape of schilderstape en plak je ontwerp aan de buitenkant van je raam.

Stap 4 – raamtekening voor de feestdagen: Nu mag je de krijtstiften er bij pakken en kun je de tekening gaan overtrekken! Heb je dubbel glas: knijp dan 1 oog dicht zodat je het beter kan zien.

Raamtekening voor de feestdagen - kerstkaart op het raam_00

Tips voor het maken van je krijtstifttekening:

 1. Doe handschoenen aan zodat je op het raam geen vlekken maar met je handen of vingers.
 2. Kijk goed naar je tekening wat er eerst gemaakt moet worden. Bijvoorbeeld is de bovenkant en randen en dan de binnenkant inkleuren. Daarna pas weer de onderkant. Zo voorkom je dat je tijdens het tekenen je pas gemaakte krijtstift lijnen met je eigen handen uitveegt.
 3. Ik gebruik washitape of schilderstape om de a4 tjes op te plakken. Dit laat namelijk geen vieze lijmresten achter :).

Stap 5 – raamtekening voor de feestdagen: Ben je helemaal klaar met overtrekken dan kun je de blaadjes er aan de buitenkant afhalen! Klaar is je ontwerp en bewonderen maar!

Raamtekening voor de feestdagen - kerstkaart op het raam_01

Om er een raamtekening kerstkaart van te maken voegde ik er nog 3 kopjes van rendieren aan toe (aangezien ons gezinnetje uit 3 bestaat) en heb ik daar de namen bij gezet. Zoals dit:

Raamtekening voor de feestdagen - kerstkaart op het raam_01

Zo krijgt elke voorbijganger een vrolijke feestdagen groet van ons gezinnetje :).

Dit was ons resultaat in een gezellige video:

Dit blog was onderdeel van een bloggers samenwerking: Aftellen naar kerst met 24 activiteiten. Georganiseerd door het Fleur van het blog MizFlurry. Vanaf 1 december tot en met 24 december kun je elke dag een leuke activiteit vinden. Dat kan zijn van een seizoenstafel maken tot het knutselen van kerstboomversieringen en van een recept voor een kinderkerstdiner tot deze Kerst raamversieringen. Dit was de 16e activiteit en morgen kun je terecht bij het blog van Judith van Pink Press en wil je kijken wat er gisteren was: kijk dan op het blog van Joyce van Mamakletst. Veel plezier!

 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

2 COMMENTS
 • DeKock
  7 jaar ago

  Echt superleuk, ik ga het dit jaar ook doen.
  Groetjes,
  Gerjanne de Kock Derksen

 • Els
  7 jaar ago

  Het geeft zo’n leuk effect :-)!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close