TOP
Raket van wc rolletjes I DIY stappenplan I www.badschuim.eu
DIY Easy Peasy DIY Kids

Raket van wc rolletjes – vrijdagmiddag knutseltip!

‘Vlieg je vandaag mee naar de maan?’, zei ik. ‘Hoe dan?’, vroeg mini meneertje Badschuim. ‘Met een raket gemaakt van wc rolletjes!’, riep ik enthousiast. ‘Maar ik heb die niet’, zei mini meneertje Badschuim beteuterd. ‘Dan maken we hem samen’ zei ik en er verscheen een grote glimlach op het gezicht van mini meneertje Badschuim.

Raket van wc rolletjes – dit heb je nodig

raket van wc rolletjes - DIY stappenplan

  • Wc rolletjes ;), totaal 4.
  • Stuk karton.
  • Schaar en stiften (om te versieren).
  • Plakband.

Raket van wc rolletjes – zo maak je hem

Stap 1 – Raket van wc rolletjes: Teken op het wc rolletje een rechthoek en knip deze uit. Herhaal dat en maak in totaal 3 rolletjes met een luikje. Dit worden de raampjes van de raket. Je hebt nu al de tussen stukken klaar.

raket van wc rolletjes - DIY stappenplan

raket van wc rolletjes - DIY stappenplan

Stap 2 – Raket van wc rolletjes: We gaan nu de onderkant (staartstukken) maken. Teken op het karton 2x een rechthoek en knip dat uit. Knip beiden rechthoeken schuin door de midden. Je hebt nu 4 staartstukken gemaakt.

Stap 3 – Raket van wc rolletjes: Nu ga je de staart stukken vast maken aan het midden stuk (de wc rolletjes). Knip de bovenkant van het staart stuk in, zoals hieronder op de foto is gedaan. Doe dat bij alle 4 de stukken en schuif daarna het wc rolletjes er in.

raket van wc rolletjes - DIY stappenplan

raket van wc rolletjes - DIY stappenplan

Stap 4 – Raket van wc rolletjes: Nu ga je het midden stuk van de raket verder afmaken. Schuif de andere 2 wc rolletjes over de eerste.

raket van wc rolletjes - DIY stappenplan

Stap 5 – Raket van wc rolletjes: We maken de raket nu af met de kop. Hiervoor heb je het laatste wc rolletje nodig. De kop is rond, waardoor je het wc rolletje in moet knippen, zoals op de 1e foto aan de rechterkant. Maak de knipjes niet te dik, want dan kun je ze niet goed draaien. Draai de knipjes tot een punt en draai daar plakband om heen. De punt van je raket is klaar!

raket van wc rolletjes - DIY stappenplan

Stap 6 – Raket van wc rolletjes: Nu kun jij je raket nog versieren! Daarna is hij klaar om naar de maan te vliegen!

raket van wc rolletjes - DIY stappenplan

raket van wc rolletjes - DIY stappenplan

Oeioeioe wat hebben we lol gehad met deze wc rolletjes raket! Maar we maakte nog veel meer leuks van wc rolletjes, kijk maar eens op mijn verzamelpagina knutselen met wc rolletjes :).

Dit is een Easy Peasy DIY! 


Dit is een Easy Peasy DIY , dat zijn do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close