TOP
schilderijen ophangen niet klussers
Interieur

Schilderijen ophangen voor niet-klussers

Misschien ben je wel eens tegen dit probleem aangelopen: je wilt iets ophangen aan de muur zonder gaten te borden in de net gestuukte muren of je woont in een huurhuis waar je geen gaten mag makken in de muur. Gelukkig zijn er talloze oplossingen die het mogelijk maken om van alles te gaan ophangen zonder gaten te boren.

Hang op met ophangsysteem

Je hebt het wellicht al eens voorbij zien komen: een ophangsysteem aan de muur. Dit systeem is een balk langs de rand van het plafond waar met verschillende soorten draad naar beneden een of meerdere schilderijen aan gehangen kunnen worden. Het ophangsysteem kun je plaatsen op de plek waar je het schilderij wilt hebben of juist helemaal rondom in de kamer. De witte rand zorgt tevens voor een optisch hogere muur! Doordat het ophangsysteem verschuifbaar is, is het mogelijk om de lijstjes altijd elders in de ruimte te hangen.

Hang het op met tape

Wil je geen ophangsysteem ophangen? Dan bestaat er nog speciale tape. Met tape hang je haakjes aan de muur die het ophangen van lijstjes mogelijk maakt zonder gaten te boren. De tape is verkrijgbaar bij verschillende bouwmarkten en is vaak in hoogte verstelbaar. Doordat je de tape na gebruik ook weer gemakkelijk van de muur afhaalt blijven er geen resten achter. Hierdoor zal niemand merken dat er ooit een lijstje heeft gehangen aan die plek op de muur!

Schilderijen ophangen met klittenband

Ben je nogal een type dat houdt van wisselen? Hang dan de schilderijen op met klittenband. Zoek naar een merk dat extra sterk klittenband maakt en plak dit aan de muur. Bevestig de andere zijde van het klittenband aan het schilderijtje of de lijst die je wilt ophangen en klaar is kees! Het klittenband is net zo makkelijk te verwijderen als de tape en maakt het mogelijk om continue te kunnen wisselen van uitstraling op de muur.

Posters ophangen met tape

Ben je bang dat tape toch lijmresten zal achterlaten? Hang dan posters op met een beetje dubbelzijdig tape aan de hoeken. Op deze manier zie je aan de voorkant van de poster niet hoe de posters is opgehangen maar zorg je er wel voor dat de hoekjes netjes op de muur blijven plakken en niet omkrullen. Een poster geeft een net zo leuk, speels en vrolijk effect als een schilderijtje!

Op welke manier hang jij schilderijen en posters op in huis? Mocht je het toch geen probleem vinden om te boren, zorg dan altijd dat je een gat goed voorboort met een kleiner bitje en dat je altijd werkt met pluggen. Uiteindelijk kun je gemaakte gaten altijd weer opvullen met speciale muurvuller. Even een laagje verf erover en niemand ziet meer dat er op die plek een lijstje heeft gehangen! Op Badschuim vind je verder nog veel meer inspiratie voor aan de muur in de kinderkamer.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close