TOP
Schoenmaatjes: maak een arm kind blij!
Schoenmaatjes: maak een arm kind blij!
Schoenmaatjes: maak een arm kind blij!
Goed doel

Schoenmaatjes: maak een arm kind blij!

November de maand dat wij al druk in de weer zijn met kadootjes voor Sinterklaas en Kerst. Heel veel bloggers waren ook in de ban van de instaswap fall edition 2014 ( gemist? Lees het hier). Kortom een maand dat je bezig bent om leuke en lieve dingen voor elkaar te doen. Dit jaar maakte wij, mijn zoontje en ik, hem ook speciaal voor een arm jongetje!

Via het blog van Britt werd ik bekend met het schoenmaatjes-project van Edukans. Met schoenmaatjes vul je een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. De schoendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen. Het bericht van Britt liet een warm gevoel achter en haar berichtje bleef in de dagen erna door mijn gedachten fladderen totdat ik besloot om ook mee te doen. Ik zocht informatie op via de site van schoenmaatjes en dit filmpje gaf nog meer de doorslag:

 

Met tranen in mijn ogen zat ik dit filmpje te kijken, wat heerlijk om deze kinderen ZO blij te zien. Ik wilde ook bijdragen aan een stukje van deze blijdschap en ging met mijn kleine ventje van 4 aan de slag!

We verzamelde thuis spulletjes die nog mooi waren en waar ook afstand van genomen kon worden. Daarnaast kochten we ook nieuwe spullen zoals schoolschriften, pennen, tandpasta en een tandenborstel. Alles conform het lijstje van schoenmaatjes. Dat werd allemaal in een schoenendoos gestopt en deze werd mooi versierd:

 

We brachten onze kado doos naar het verzamelpunt en gingen met een fijn gevoel naar huis. Heel fijn om onze ‘rijkdom’ ook te kunnen delen met minder bedeelden, kindjes die er zelf niets aan kunnen doen dat ze bijna niets hebben.

Zou jij ook mee willen doen?! Dat kan met je school of alleen! Meer informatie over de schoenendoosactie vind je hier. 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

3 COMMENTS
 • Liza
  10 jaar ago

  Bij Stijn hebben ze dit ook eens gedaan. Echt leuk doel.

 • Geertje...
  10 jaar ago

  Wat gaaf!
  Ik kende dit project helemaal niet!
  Wat goed dat je dit voor andere kindjes doet!

  • Ceciel - badschuim
   10 jaar ago

   Ja leuk he Geertje! Jammer genoeg is het idd nog bij weinig mensen bekend. Wie weet dat ik er zo meer bloggers door inspireer om mee te doen!!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close