TOP
Sinterklaas Silhouette lamp DIY - stappenplan te vinden op www.badschuim.eu
Silhouette lamp DIY.
Silhouette lamp DIY.
Sinterklaas

Silhouette lamp DIY.

De donker dagen van het jaar zijn aangebroken en we maken het graag gezellig in huis. Wie eigenlijk niet. Kaarsjes, waxinelichtjes, kerstlampjes, je kunt het zo gek niet bedenken en ik heb het in huis (de kast puilt uit, maar wel gezellig he!). Nu wilde ik eens wat anders proberen en toverde onze hanglamp boven de eettafel om tot een ‘pakjes-avond-daken-spektakel’ voor ouderwetse gezelligheid. Lees gauw verder om te zien hoe ik hem maakte en hoe jij hem ook kan maken!

Deze maand was bij ons de maand van alle apparaten leggen het loodje. Na de wasmachine en de computer was de lamp boven de eettafel aan de beurt (alle goede en slechte dingen komen in 3en). Met spoed moest er wat nieuws komen want het is toch wel heel fijn om te zien wat je eet. We trotseerde een ochtend in de Ikea (heel gevaarlijk), kochten een pracht exemplaar voor weinig en vluchten weer naar huis. Bij het ophangen van de lampen kwam ik bij toeval op het idee om er een silhouette in te hangen.

In 3 simpele stappen maakte ik de Silhouette ‘pakjes-avond-daken-spektakel’ lamp:

1) Ik koos een mooi silhouette uit en printte hem uit. Het werd deze (klik op de afbeelding om hem ook te kunnen printen):

Pakjes avond daken spektakel silhouette_blog badschuim.eu

2) Ik knipte hem uit en gaf er mijn eigen draai aan: ik maakte de raampjes wat schever en op andere plekken voor een speelser effect.

Sint Silhouette _blog badschuim.eu

3) Ik bevestigde hem aan de binnenzijde van de lamp met doorzichtige plakband.

Klaar! Een snelle DIY met het maximale effect:

 

Natuurlijk kun je ook andere silhouetten gebruiken. Ik verzamelde er een aantal op mijn pin bord:

Volg het bord Silhouette van Ceciel op Pinterest.

Als jij er ook eentje maakt dan zie ik graag het resultaat! En heb je nou niet een lamp waarbij dit kan, dan kun je het ook als raamdecoratie gebruiken!

Meer Sinterklaas pret kan je hier vinden.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

8 COMMENTS
 • Denise
  9 jaar ago

  Wat leuk zeg! En wat een leuk blog heb je:)

 • Bea van Dommelen
  9 jaar ago

  Ik vraag me af of je het kleur kunt geven wanneer je gekleurd doorzichtig papier of plastic gebruikt. Ik denk van wel maar kan het helaas zelf niet proberen door het ontbreken van een geschikte lamp.

 • Denise Beckand
  10 jaar ago

  Super idee :-) Silhouetten zijn altijd leuk, zeker in deze donkere dagen!!

 • Linda
  10 jaar ago

  Wat een geweldig leuk idee. Jammervdat er niet zulke hanglampen in huis hebben.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close