TOP
Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatie
Easy Peasy DIY Traktatie

Sinterklaas fudge – een heerlijke (over zoete) sinterklaas traktatie

Oei-oei-oei in deze tijd vliegen de pondjes er aan met al dat lekkers. Dus doe ik er maar eens een schepje boven op met dit overheerlijke recept voor een Sinterklaas fudge! Gewoon te lekker om niet te maken en uit te delen (of eet je het allemaal zelf op;) ). Wat je ook doet, gewoon maken met dit recept. 

Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatie

Sinterklaas fudge – ingrediënten voor het recept:

 • Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatie400 gram (meestal zijn 2 tabletten) pure chocolade;
 • 40 gram ongezouten roomboter;
 • 1 blikje gecondenseerde melk;
 • ongeveer 6 spekjes of mini marshmallows in kleine stukjes;
 • een handje vol pepernoten gemixed met strooigoed;
 • 1 handje cranberry’s;
 • 1 handje disco-dip;
 • Pan & pannenlikker;
 • Schaar;
 • Bakpapier;
 • Ovenschaal.

Sinterklaas fudge – zo maak je dat:

Dit recept is SUPER gemakkelijk en zelfs zonder oven (maar met koelkast) te maken. Zo doe je dat:

Stap 1 – Sinterklaas fudge maken: Bekleed de ovenschaal met pakpapier en zorg er voor dat alle kanten bedenkt zijn. Hierdoor kan je straks je sinterklaas fudge gemakkelijk uit de ovenschaal halen.

Stap 2 – Sinterklaas fudge maken: Pak je Pak je marshmallows / spekjes en knip ze in kleine stukjes.spekjes en knip ze in kleine stukjes.

Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatie

Stap 3 – Sinterklaas fudge maken: Smelt nu in de pan de boter, daarna de chocolade en voeg daarna de gecondenseerde melk toe. Doe dit op laag vuur en roe elke keer goed oor. Het mag namelijk niet aanbakken. Alles moet goed gesmolten zijn en roer het goed door elkaar zodat alles 1 kleur heeft.

Stap 4 – Sinterklaas fudge maken: Als alles volledig gesmolten is haal je de pan van het vuur. Nu moet je snel gaan handelen voordat het mengsel gaat stollen. Voeg de marshmallows / spekjes, cranberry’s en pepernoten toe. Roer dit alles nu goed door elkaar. Het mengsel wordt nu heel dik maar dat hoort zo. Schenk het mengsel in de bakvorm en strijk eventueel nog een beetje glad.

Stap 5 – Sinterklaas fudge maken: Als finishing touch ga je nu de bovenkant versieren. Druk er dus nog wat pepernoten en strooigoed op. Daarna strooi je de disco-dip er over. Doe dit wel snel want anders is alles al aan het stollen.

Stap 6 – Sinterklaas fudge maken: Zet de Sinterklaas fudge minstens een nacht in de koelkast om op te stijven.

Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatie

Stap 7 – Sinterklaas fudge maken: De volgende morgen haal je de Sinterklaas fudge met het bakpapier uit de vorm. Leg het op een snijplank en haal het papier er voorzichtig af. Snijd met een scherp mes het geheel in blokjes of puntjes (wat jij leuk vindt om te presenteren).

Genieten maar! Onze Sinterklaas fudge zag er zo uit (en was ook zo op!):

Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatie

Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatie

Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatie

Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatie

Sinterklaas fudge - sinterklaas traktatie

Wil je weten hoe ik dit gave Sinterklaas silhouet maakte op mijn tafel? Klik dan gauw door naar 

Sinterklaas tafelversiering - daken silhouet

Sinterklaas tafel – Ook gek op de Sint? Tover je tafel dan helemaal om in de Sinterklaas sfeer met deze leuke daken silhouet download. Gratis en heel makkelijk om te maken.

Easy Peasy DIY, simpele DIY, makkelijke DIY,

 

Dit is een Easy Peasy DIY , dat zijn do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close