TOP
Sinterklaas krans zelf maken - Sint DIY
DIY Sinterklaas

Sinterklaas krans zelf maken – Sint DIY

Dat wij hier in huize Badschuim gek zijn op de Sint is jullie vast niet ontgaan. We knutselen er in deze Sint tijd dus nog extra op los met leuke Sint DIY’s. Zo hebben we laatst deze Sinterklaas krans zelf gemaakt. Het was wel even een werkje, maar gelukkig was het niet moeilijk. Het resultaat is dan ook super schattig en de krans pronkt nu aan onze binnendeur.

Sinterklaas krans zelf maken - Sint DIY

Sinterklaas krans zelf maken, wat heb je nodig:

Sinterklaas krans zelf maken - Sint DIY

  • Jutte. Ik gebruikte 1 hele jutte zak (gekocht bij de Hema);
  • Stro krans (gekocht bij de bloemist);
  • Sinterklaas en zwarte piet vinger poppetjes (gekocht bij de Hema);
  • Allerlei Sinterklaas decoratie (gekocht bij de webshop kransmaken):
  • Krammen om het jutte op de krans vast te zetten (ook gekocht bij de webshop kransmaken.nl );
  • Schaar, plak, veiligheidsspelden.

Sinterklaas krans zelf maken, zo maak je hem:

Sinterklaas krans zelf maken – stap 1: Knip de juttenzak in stroken en knip daar rechthoekjes van (ongeveer 7 bij 12 cm).

Sinterklaas krans zelf maken – stap 2: Pak de krammen er bij en ga de jutte rechthoekjes nu op de krans vast maken. Dat doe je door ze te vouwen en zonder patroon vast te maken met de krammen. Soms kost dat wel even wat kracht omdat de krammen niet altijd even lekker in de krans glijden. Gewoon proberen en dan gaat het vanzelf.

Sinterklaas krans zelf maken - Sint DIY

Na ongeveer een uurtje hard door werken krijg je dan het volgende effect:

Sinterklaas krans zelf maken - Sint DIY

De krans is met alleen het jutte al leuk genoeg om op te hangen :).

Sinterklaas krans zelf maken – stap 3: Nu ga je de krans versieren. Het allerleukste vind ik zelf ;).

Pak al je sinterklaas decoratie er bij en leg ze eerst neer op de krans. Zo zie je of het een leuke combi is. Dit was mijn combi:Sinterklaas krans zelf maken - Sint DIYAls je tevreden bent dan ga je alles vast maken. De lichte dingetjes (zoals de houten huisjes, sterren en de schoorsteen) kun je makkelijk vast lijmen. De poppetjes en het paardje heb ik vastgezet met een veiligheidsspeld, dan wist ik zeker dat ze bleven hangen.

Je krans is nu klaar om op te hangen. In huize Badschuim ziet de Sinterklaas krans er zo uit:

Sinterklaas krans zelf maken - Sint DIY

Sinterklaas krans zelf maken - Sint DIY

Sinterklaas krans zelf maken - Sint DIY

Sinterklaas krans zelf maken - Sint DIY

Wil je nog meer knutselen voor de Sint?! Ik heb op mijn blog super leuke DIY s staan, je kan ze allemaal hier vinden: Sinterklaas DIY's blog Badschuim.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close