TOP
Sinterklaas Stress bij ouders
Sinterklaas Thuis / Lifestyle

Sinterklaas stress: de top 10!

Sinterklaas tijd, zo leuk maar zo stressvol! Niet alleen voor de kids maar ook voor jou, als ouder! Sinterklaas stress om van alles en nog wat, dus tijd voor een top 10!! Lees, herken en lach het lekker weg, want die Sinterklaas tijd is toch eigenlijk ook een heerlijke tijd!

1. Sinterklaas stress bij ouders: heb ik voor ieder kind wel even veel kado’s en ooooo is het wel eerlijk verdeeld.

Ik hoor dat zoveel om me heen. Als ik op het schoolplein sta, in de kantine van het werk, in de speelgoed winkel of bij de Kruidvat. Alle ouders (en voornamelijk de moeders) zijn er maar druk mee. Alles eerlijk verdelen!

2. Sinterklaas stress bij ouders: vroeg wakker!

De meeste kids zijn al ochtend brakers, maar in deze spannende tijd breken ze toch wel alle records! En daar genieten de ouders natuurlijk volop van mee. De wallen onder de ogen groeien naar mater het heerlijke avondje mag komen. Heerlijk als dat heerlijke avondje er is, want daarna is het weer uitslapen geblazen!

3. Sinterklaas stress bij ouders: verstop plekken te kort.

Vroeger wist ik altijd al mijn kado’s te vinden en dat is met mijn eigen kleine ventje niet anders. Bij oma ‘vond’ hij onder het bed allerlei prachtige kado’s en toen hij even niet keek waren ze ook weer weg. Zo gek ;)! Tja, een goede verstop plek is goud waard! Vooral voor het geloof.

4. Sinterklaas stress bij ouders: kado stress.

Stress met het voorbereiden van inpakken (te weinig inpakpapier in huis op het heerlijk avondje!). De schoen vullen terwijl je kind nog even naar beneden komt om te checken of de schoen wel goed staat, O O! Midden in de nacht wakker schieten en bedenken dat je de schoen nog moet vullen, ahhhh.

5. Sinterklaas stress bij ouders: planning problemen.

Die beste man komt aan in Nederland, in je dorp, in het dopr van de opa’s en oma’s, op je werk, misschien nog wel op bij de hobbyclub van je kids. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze duizenpoot is wel ergens aanwezig. Stress!! Want hoe plan je dat allemaal in je familieplanner. De weekenden zijn overvol en die beste man komt al wel een klein beetje je neus uit ;).

6. Sinterklaas stress bij ouders: het sinterklaas journaal.

Al voordat hij in het land komt is hij al op TV te zien bij het Sinterklaas journaal. Precies om 18 uur op de buis en dat geeft stress! Stress om dat te halen. En nu zie ik je denken, maar je hebt toch uitzending gemist etc etc. Ja inderdaad, maar dat telt niet als ze kunnen klok kijken. Dan moet het om 18 uur anders is het niet op tijd  en niet leuk. We moeten dus hollen, rennen , vliegen om op tijd er bij te zijn!

7. Sinterklaas stress bij ouders: pepernoten.

Eet stress. Ja echt! Om het vooral niet te doen natuurlijk! Die pepernoten plak je namelijk zo  op je heupen en je buik. Rampzalig zijn die dingen en ik kan er maar niet vanaf blijven. Dus meneer Badschuim heeft ook voor mij een verstopplek: voor de pepernoten ;)!

8. Sinterklaas stress bij ouders: de liedjes.

Die komen aan het einde echt wel je neus uit, maar voordat het zover is. Waar hebben we al die cd’s toch allemaal gelaten! Alle kasten weer op zijn kop en uiteindelijk vind je ze in een hoekje. Kunnen we weer heerlijk mee brullen zo voor de haard (of je verwarming, deur of raam).

9. Sinterklaas stress bij ouders: de zak.

Die was ook ergens in huis of niet? Ik kwam er vorig jaar nog net op tijd (1 dag voor het heerlijk avondje) achter. Denk je dat die dingen dan nog ergens te koop zijn: NEE! Gelukkig had ik een goede buur (met oudere kinderen) die wel een reserve had. Je snapt hem al: dit jaar heb ik er zeker 2!

10. Sinterklaas stress bij ouders: het geloof.

Ja dat lees je goed en dat is wel het grootste stress gedoe. Ze moeten blijven geloven, want het is stiekum ooooooooo zo leuk allemaal. Ondanks alle ‘stress’ geniet ik er toch wel op en top van en dat wil ik zo lang mogelijk kunnen doen. Dus moeten ze zo lang mogelijk blijven geloven!

Heb jij nog meer stress momentjes? Vul hem dan lekker aan!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close