TOP
Het slecht weer boek I review door creatief lifestyle blog Badschuim
Boeken Kids

Het slecht weer boek – te gekke buiten activiteiten!

Wie zegt dat je met slecht weer niet buiten kan spelen kent ‘het slecht weer boek’ nog niet! Een heerlijk boek dat je maar liefst 72 tips geeft om heerlijk te spelen in de regen, wind, modder en sneeuw! Een boek wat bij elk Nederlands gezin dus eigenlijk op de plank hoort te staan, zodat er nooit meer gezegd kan worden: ‘ik verveel me, want ik kan door het slechte weer niet naar buiten’!.

Het slecht weer boek – wat staat er in?

Het slecht weer boek I review door creatief lifestyle blog BadschuimAls je niet bang bent om vies te worden, daar stiekum wel een beetje van kan genieten en je zorgt voor een warme en waterdichte jas, dan kun je er op uit met ‘slecht’ weer en dit boek! Er is buiten dan ontzettend veel te beleven en met de 72 suggesties uit het boek kan je zeker vooruit.

Er zijn diverse activiteiten: avontuurlijke, sportieve, creatieve en zelfs muzikale! Maar ook veel die op de natuur gericht zijn. Er staan veel ‘golden oldies’ in die wij vroeger als kind ook heel graag deden. Zoals lekker banjeren door regenplassen en modderstromen, regendruppels proeven (nog nooit gedaan? echt eens doen!) hutten maken, moddertaartjes ‘bakken’ en kleine insecten opsporen.

Het slecht weer boek I review door creatief lifestyle blog Badschuim

Plassen stampen is in huize Badschuim al een favoriet!

Maar er is meer te ontdekken in ‘Het slecht weer boek’. Activiteiten waar we nu al zin in hebben om te gaan doen! Dit is onze top 4 voor:

  1. Regendagen: Eigen gemaakte regen muziek! Door de regen op allerlei potten, pannen en blikken te laten ’trommelen’ krijg je een vrolijke kakofonie waar de kids van zullen genieten.
  2. Winderige dagen: Een windzak zelf maken. Hiermee kan je zien waar de wind vandaan komt. Het slecht weer boek I review door creatief lifestyle blog Badschuim
  3. Sneeuw dagen: sneeuwwezens maken. In plaats van een sneeuwpop maak je sneeuwmonsters, vogels of dieren.
  4. Ijs dagen: ijsballon-kristallen. Met behulp van een ballon maak jij je eigen kerstballen van ijs om ook de tuin een magische kerstsfeer te geven.

Het boek heeft een uitgebreide inhoudsopgave maar ook nog tips over kleding, proviand en veiligheidsmaatregelen. Verder worden er aanwijzingen gegeven voor het voorzichtig omgaan met de natuur. Je kunt alles nog eens opzoeken via een register achterin het boek. Kortom een avontuurlijk doe-boek voor kinderen!

Dit is dus een ontzettend leuk boek om in deze kinderboekenweek te kopen! Het sluit perfect aan bij het thema!

Uitgeverij Christofoor

‘Het slecht weer boek’ komt van Uitgeverij Christofoor. Christofoor is een kleine uitgever die van oudsher een naam heeft op het gebied van verhalen, sprookjes, sagen en legenden. Nog steeds vormen verhalen een groot deel van het aanbod, evenals kinder- en prentenboeken. Daarnaast geven ze ook boeken uit over religie, opvoeding & onderwijs, hobby & creativiteit en voeding. Naast ‘Het slecht weer boek’ is er dus nog genoeg keu zoals bijvoorbeeld het ‘Coole knutselboek voor jongens’ en ‘Het verfboek’. Je kunt de boeken kopen bij diverse boekhandels en hun eigen website.

Welke boeken zijn jouw favoriet?

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close