TOP
Met het smoeltjesschrift leer je sam
Boeken Kids

SmoeltjesSchrift, helpt jou de dag fijn af te sluiten

Kids kunnen het erg moeilijk vinden om hun gevoelens te omschrijven. Het uiten is vaak geen probleem en heel duidelijk, maar aangeven waarom ze zich zo voelen is niet makkelijk. Het SmoeltjesSchrift kan ze daar bij helpen! Samen neem je de dag door aan de hand van grappige smoeltjes en daarbij is ruimte om er bij te schrijven waarom dat bijvoorbeeld was, wat je anders had willen doen, wat je wel leuk vond of niet en nog veel meer. Kortom: samen met je kids neem je dag door, kun je het samen begrijpen en kun je hem lekker afsluiten met een Smile!

Met het SmoeltjesSchrift leer je samen met je kids hun gevoelens te begrijpen en omschrijven zodat je de dag afsluit met een lach. Dit is onze review.

SmoeltjesSchrift, wat is het nu precies.

Na een intensieve schooldag zitten de hoofdjes van kinderen vaak vol. Het SmoeltjesSchrift helpt: aan de hand van smileys, van vrolijk tot verdrietig en alles daartussen, kunnen kinderen gevoelens en gebeurtenissen van zich afschrijven. Ook worden in het boekje vragen gesteld, op elke pagina andere. Bijvoorbeeld: Wanneer was je voor het laatst bang, boos of verdrietig? Hoe voelt dat?

Met het smoeltjesschrift leer je samen met je kids hun gevoelens te begrijpen en omschrijven zodat je de dag afsluit met een lach. Dit is onze review.

Wat het SmoeltjesSchrift extra bijzonder maakt, zijn de leesteksten. Met tips en uitleg over belangrijke onderwerpen, zoals: piekeren, faalangst, een negatief zelfbeeld en te veel prikkels. De teksten hebben één boodschap: je bent zoals je bent en dat is goed. Vooral waardevol voor hoogsensitieve en/of hoogbegaafde kinderen; het leert ze om zelfstandig om te gaan met hun gevoelens én steviger in hun schoenen te staan.

SmoeltjesSchrift, wat vonden wij er van.

Met het smoeltjesschrift leer je samen met je kids hun gevoelens te begrijpen en omschrijven zodat je de dag afsluit met een lach. Dit is onze review.

Wij zijn erg blij met dit SmoeltjesSchrift. Het is een laagdrempelige en vrolijke manier om de gevoelens van die dag door te nemen. Want dat werd bij ons nog wel eens vergeten en we merkte dat dit niet goed was. Door de leuk geïllustreerde gezichtjes is het een erg uitnodigend schriftje. Ondanks dat mini meneertje Badschuim pas 5,5 jaar oud is (en het boekje eigenlijk vanaf 8 jaar is) konden wij het SmoeltjesSchrift er goed gebruiken. Ik las het gewoon voor. Daarnaast is het fijn om samen even stil te staan waarom iets niet of wel leuk was of waarom je verdrietig of heel vrolijk was.

Door het SmoeltjesSchrift leerde wel elkaar gevoelens nog beter begrijpen en daardoor werden de botsingen ook wat minder. Heel erg fijn.

We kijken dus elke dag even uit naar dit momentje van de dag waarbij we alles mogen vertellen wat er in het hoofdje van mini meneertje Badschuim rondspookte op die dag. Dat samen delen en doornemen wordt dan echt een kostbaar maar leuk ‘leer’ momentje!

SmoeltjesSchrift, wie geeft het uit?

De SmoeltjesSchrift-reeks komt uit de pen van Josina Intrabartolo, met illustraties van  Sonja Kemp. Josina heeft samen met haar man Mark al jaren een uitgeverij: Scrivo Media. Ooit opgericht omdat de twee geen toepasselijke kinderboeken konden vinden voor hun hooggevoelige kinderen. Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid en zijn er tal van boeken en gidsen voor jong en oud gelanceerd, op het gebied van hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, rouw en zelfvertrouwen.

Kijk voor meer informatie over SmoeltjesSchrift 2 op www.scrivomedia.nl. Het boek kost € 14,95.

Dit artikel bevat artikelen die mij toegezonden zijn ter review, meer info hierover kun je lezen in mijn disclaimer.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Leonie van Mil
    8 jaar ago

    Wat een ontzettend leuk schriftje!! Weer een andere soort interactie met kind

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close