TOP
DIY

Snacks voor kinderen in de herfst

Halloween en Sint Maarten zijn dagen waarop er veel gesnoept wordt. Om je snacks zo leuk mogelijk aan te kleden, zijn er vaak maar een paar kleine handelingen nodig. In dit artikel vind je diverse gezonde en ongezonde snacks voor kinderen die je in de herfst kan maken.

Appel-chips

Appels zijn ontzettend lekker in de zomer, maar ook in het najaar kun je een winters tintje geven aan deze fruitsoort. Snijd een appel in dunne ringen, dit kun je ook gemakkelijk doen met een grote kaasschaaf. Verwarm de oven voor op 100 graden en besprenkel de appelschijven met een beetje kaneel en eventueel wat suiker voor het lekkere. Vervolgens kun je de appels op een bakpapiertje in de oven leggen en daar 2 tot 3 uur laten bakken. Vervolgens haal je super lekkere en krokante appel-chips zo uit de oven. Lekker!

Spinnen-pizza’s

Jij en je kind moeten er maar net van houden: olijven! Met olijven kun je super leuke spinnen-pizza’s maken. Dit doe je door kant-en-klare piccolini’s af te bakken of door deze zelf te maken met deeg. Wanneer je de pizza’s volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking afbakt en uit de oven haalt, kun je ze daarna omtoveren tot echte spinnen-pizza’s. Neem een zwarte olijf en snijd deze in de lengte door het midden. Leg deze in het midden van je piccolini. Neem vervolgens de helft van je olijf en snijd deze in de lengte in drie reepjes. Een spin heeft natuurlijk acht poten, dus neem nog een olijf waar je de overige vijf pootjes uit kunt halen. Klaar is kees!

Mummy-worstjes

Er gaat niets boven griezelige mummy-worstjes in het najaar! Daarnaast zijn de worstjes ook nog ontzettend makkelijk te maken. Neem een blik knakworsten en bladerdeeg. Verwarm de oven voor volgens de instructies van het bladerdeeg en laat het bladerdeeg ondertussen ontdooien op het aanrecht. Snijd vervolgens het ontdooide bladerdeeg in dunne reepjes en je kunt gaan rollen! Neem een reepje bladerdeeg en rol dit om de mummy heen. Dit hoeft niet netjes te zijn, een beetje op elkaar, over elkaar, wat ruimte er tussen… Maak van twee stukjes bladerdeeg nog oogjes in de ruimte tussen het bladerdeeg op de worstjes en bak ze vervolgens af. Lekker!

Bananen-spoken

Een super leuke koude verrassing zijn bananenspoken. Snijd een banaan zonder schil door midden en steek er een satéprikker in. Leg de bananen op een bakpapiertje in de vriezer en vries de bananen in voor een nacht. Vervolgens smelt je witte chocolade en dompel je de bananen helemaal onder. Voordat de chocolade gaat stollen sprenkel je kokos over de witte chocolade en je spookje is bijna af. Maak van donkere chocolade (of andere versiering) twee oogjes en laat in de koelkast de chocolade stollen. Smullen!

Pompoen-mandarijnen

Last but not least: een herfstige snack-lijst is niet af zonder mandarijnen (en pompoenen). Pel een mandarijn en ontdoe het stuk fruit van alle velletjes en het witte stengeltje in het midden. Snijd een stukje selderij af en steek deze door het midden van de mandarijn. Met behulp van een takje munt is je mini pompoen helemaal af! Een leuk idee voor Sint Maarten. Wil je mandarijnen uitdelen zonder ze te pellen? Teken dan met een zwarte stift een pompoen-gezicht op de mandarijn. Een lekkere, leuke én verantwoorde snack!

Wat zijn jouw favoriete snacks voor de herfst?

(bron afbeelding)

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close