TOP
Snail mail workshop
DIY The-Place-To-Be

Snail mail workshop

Ik zie je al denken: wat is dat snail mail? Ik kan je zeggen: ontzettend leuk om te doen! Ik volgde de snail mail workshop bij Galerie Lucie in Breukelen en heb enorm genoten. Ik leg je graag uit wat snail mail is en wat er nou zo leuk aan is. Nieuwsgierig? Vast! Dus lees gauw verder.

Snail mail wat is dat eigenlijk?

Het is eigenlijk heel simpel want het is niets minder dan ouderwetse post! Het woord snail mail is de Engelse vertaling van slakkenpost, want tegenwoordig is de post zoveel langzamer als de mail en social media.

Snail mail kom je eigenlijk overal tegen in de vorm van brieven, ansichtkaarten of gevulde en versierde enveloppen met allerlei moois er in. Alles wat met post verstuurd kan worden is snail mail. Snail mail is het laatste jaar een echte rage in Nederland geworden maar is al veel langer bekend in de rest van de wereld. Er zijn zelfs hele community’s opgericht die elkaar de prachtigste post versturen. Maar goed, zover hoef je helemaal niet te gaan om snail mail te maken en versturen. Een leuke gekleurde envelop met leuke verjaardagskaart is al snail mail. Leuk toch en zeker ook om te krijgen. Vandaar dat ik de snail mail workshop wilde volgen en geïnspireerd wilde worden.

Snail mail workshop

De werktafel bij de snail mail workshop: het leek wel een snoepwinkel voor DIY liefhebbers!

 

Snail mail workshop

De snail mail die ik maakte tijdens de workshop van Galerie Lucie.

Snail mail workshop

Ik geloof dat ik me nog nooit zo welkom heb gevoeld als tijdens deze workshop. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen voor het atelier met een gezellig brandend vuurtje, iets te drinken en wat lekkers erbij. Na kennis te hebben gemaakt met de andere deelnemers konden we van start! Het atelier oftewel de werkruimte waar de snail mail workshop werd gehouden was een snoepwinkel voor DIY liefhebbers! De tafel lag vol met de prachtigste stempels, papiertjes met allerlei kleuren en vormen, echte origami vellen, washi tape, kleurtjes, oude atlassen en kinderboeken om bladzijdes uit te halen, prachtige postzegels, knopen en noem maar op! En lag het niet op tafel, hoefde je het maar te vragen en werd het uit een doos getoverd! Dankzij een voorbeeld map en de goede uitleg van Lucie kregen we genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan. De tijd vloog voorbij en ik maakte de leukste kaartjes, posters en zelfs nog een feest in een doosje (wil je die ook eens maken, klik hier voor mijn blogbericht met foto’s en uitleg).

snail mail workshop feest in een doosje

Het feestje in een doosje wat ik maakt van originele origami vellen tijdens de snail mail workshop.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 7 maart 2015

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close