TOP
Winter

Sneeuwactiviteiten met de kids

Sneeuw! Dit weekend wordt er een flink pak verwacht, dus we willen natuurlijk met z’n allen naar buiten. De kinderen warm ingepakt: een jas, muts, sjaal en de wanten, niet te vergeten. Het is bijna niet te doen om te moeten wachten tot er genoeg sneeuw op de grond ligt om er echt mee te kunnen spelen. Opgewonden en vol plannen zie je al kinderen tegen de ramen geplakt zitten. Maar wat kun je nu eigenlijk allemaal doen in de sneeuw? Hier zijn de leukste sneeuw activiteiten om de aankomende week te ondernemen met je kinderen!

Sneeuwballen gooien

Of je nu klein of groot bent, jong of oud: sneeuwballen gooien is altijd een feest. Neem het hele gezin mee naar buiten en vorm twee partijen. Probeer elkaar zoveel mogelijk te raken. Welke partij is het vaakst geraakt? Die verliest! 

Een iglo bouwen

Zweep iedereen op en laat ze meehelpen: er moet een mooie iglo gebouwd worden! Misschien schuiven er nog meer volwassenen en kinderen uit de buurt aan om je te helpen met je creatie. Dat zorgt voor nog meer gezelligheid. Dat hoort bij de winter toch? En zolang het nog blijft vriezen, kun je gezellig in je nieuwe huisje zitten met vriendjes en vriendinnetjes. 

Een sneeuwpop maken

Vraag ieder huishouden uit de buurt of ze meedoen: een echte wedstrijd. Wie heeft de mooiste sneeuwpop? Of juist de grappigste? Haal de wortels en knopen maar tevoorschijn, pak een oude sjaal en hoed van zolder en begin maar aan jouw mooie Meneer Winter!

Sleeën

Wat is er nu leuker dan door de sneeuw heen glijden op je slee? Zoek een mooie hoogte op, waar je fijn vanaf kunt racen. Vanaf een dijk, door het met sneeuw bedekte gras bijvoorbeeld! Of gewoon door de buurt, waar je grote broers en zussen of papa en mama je doorheen trekken. Wat een gezelligheid! Je zult vast de enige niet zijn die in de buurt te zien is!

Sneeuwengelen

Brrr, heel erg koud die sneeuw. Maar toch gaan we er met ons hele lichaam in liggen! Waarom? Omdat we zo hele mooie engeltjes kunnen maken! Ga op je rug liggen, je armen en benen wijd. Beweeg je armen op en neer, je benen heen en weer. Als je weer opstaat, zie je een mooi engeltje, gemaakt door jou!

Sneeuwfort

Je kunt natuurlijk een iglo bouwen, maar waarom niet meteen een enorm fort? Met zandbak speelgoed kun je zo leuk een mooi kasteel bouwen met allerlei mooie vormpjes! Hoge torens en dikke muren. Zo ben jij veilig voor de vijand! Zie je de sneeuw soldaten van de vijand al aankomen? Ga gauw achter je fort zitten en verdedig je met sneeuwballen!

Waar gaat dat heen?

Nu iedereen de sneeuw in gaat, kun je zo leuk de voetstappen volgen en kijken waar iedereen heen is gegaan. Waar komen ze vandaan en waar leiden de voetstappen naartoe? Zo kun je een hele speurtocht houden met je vrienden en vriendinnen. Wie heeft het langste spoor gevonden? Zie je ook andere sporen? Van honden en katten bijvoorbeeld? Of de mini voetstapjes van vogels?

Klaar met de kou? Zijn je vingers gevoelloos van het vele spelen buiten? Dan ga je weer lekker naar binnen. Bij de kachel met een warme beker chocolademelk. Vergeet de slagroom en de marshmallows niet. Dat is pas het echte wintergevoel! Papa, lees je meteen nog even een boekje voor?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close