TOP
DIY sneeuwpop of sneeuwman van een theelichtje
DIY Easy Peasy DIY

Maak je eigen sneeuwpop of sneeuwman van een theelichtje

Nu de winter al een paar dagen officieel is begonnen en de dagen echt donker zijn, wil je graag gezellige lichtjes in huis. Voor je kids is het ook erg gezellig als zij ook een grappig lichtje hebben om aan te doen. Voor meneertje Badschuim maakte ik daarom deze sneeuwman en sneeuwpop van een theelichtje. Een Easy Peasy DIY die iedereen kan maken en binnen 5 minuten af is.

DIY sneeuwpop of sneeuwman van een theelichtje

DIY sneeuwpop theelichtje, wat heb je nodig:

  • Theelichtje;
  • Watervaste stift, zwart en rood;
  • Chenille draad;
  • Kleine pompons;
  • Papier;
  • Draad & lint;
  • Lijm & schaar;
  • Alles is te koop bij o.a. action, blokker, hema etc.

DIY sneeuwpop theelichtje, zo maak je hem:

DIY sneeuwpop theelichtje – stap 1: Teken een gezichtje op het theelichtje met de watervaste stift.

DIY sneeuwpop of sneeuwman van een theelichtje

DIY sneeuwpop theelichtje – stap 2: Kleur de neus in met de rode watervaste stift. Als je het lichtje dan aan doet, dan kleurt deze mooi oranje.

DIY sneeuwpop of sneeuwman van een theelichtje

DIY sneeuwpop theelichtje – stap 3: Maak alvast het touwtje vast aan je theelichtje, zodat je het kan ophangen. Ik kwam er pas later achter, vandaar dat op de foto’s de theelichtjes wat aankleding hebben. Haal aan de achterkant het dekseltje van de batterij los. Stop daar een stukje touw tussen en klik weer dicht. Dan heb je een handig ophangsysteem gemaakt.DIY sneeuwpop of sneeuwman van een theelichtje

 

DIY sneeuwpop theelichtje – stap 4: Nu ga je de sneeuwman / sneeuwpop verder aankleden. Doe dat bij de sneeuwman met het chenille draad. Draai dat om het theelichtje heen.

DIY sneeuwpop of sneeuwman van een theelichtje

Voor de sneeuwman knip je een hoedje van papier uit en dat plak je op het lichtje:

DIY sneeuwpop of sneeuwman van een theelichtje

Daarnaast maak je bij de sneeuwman nog een sjaal van lint en dat plak je aan de achterkant vast met een plakbandje of lijm:

DIY sneeuwpop of sneeuwman van een theelichtje

Als finishing touch plak je de pompons op de theelichtjes. Dat deed ik in de vorm van wangetjes, maar je kan ze ook als oortjes / oorwarmers op plakken. Dan zien ze er zo uit:

DIY sneeuwpop of sneeuwman van een theelichtje

 

 

Easy Peasy DIY, simpele DIY, makkelijke DIY,

 

EASY PEASY DIY! Do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close