TOP
Een traktatie op eten met stokjes? Dat doe je als je snoep sushi mag trakteren. Niet gezond & verantwoord, maar wel lekker! Zo maak je ze!
Kids Koekie eitje traktatie tips Traktatie

Snoep Sushi trakatie

Deze snoep sushi traktatie is mooi, lekker en simpel om te maken. Hij hoort niet voor niets bij mijn reeks ‘Koekie eitje traktatie tips’! Dat zijn snelle maar leuke traktaties die iedereen kan maken. Dus niet teveel gedoe met een maximaal effect! Met deze traktatie leer je wel op een erg lekker, zoete manier met stokjes eten ;).

Een traktatie op eten met stokjes? Dat doe je als je snoep sushi mag trakteren. Niet gezond & verantwoord, maar wel lekker! Zo maak je ze!

Snoep sushi traktatie, wat heb je nodig:

 • 3 zakjes zuren matten, kleur naar keuze.
 • 2 zakken snoep veters, drop of zoet (rood).
 • 2 zakken marshmallows.
 • 1 zakje duo winegums.
 • 1 zakje dynamiet staafjes, smaak naar keuze (wij kozen aardbei).
 • 1 zakje flower power.
 • Ovale cupcake vormpjes, kleur naar keuze (wij kozen wit).
 • Sushi stokjes.

Nu heb je genoeg voor het maken van 36 porties sushi kindertraktaties.

Snoep sushi traktatie, zo maak je het:

Stap 1 – snoep sushi traktatie maken (de ronde): Draai een zure mat om een marshmallow en knoop er een dropveter omheen om het vast te maken. Nu pak je een dynamiet staafje, snij je in stukjes en druk je door het midden van de marshmallow. Als variatie druk je ook bloem op de andere.

Stap 2 – snoep sushi traktatie maken (de rechthoek): Snij de zure matten in 4 delen. Leg een stukje op een marshmallow gelegd, daarop een winegum en dan knoop je het geheel met een veter vast.

Stap 3 – snoep sushi traktatie maken: Pak 1 ovale en 1 rechthoek sushi en leg deze in de cupcake vormpjes. Zo heb je 2 snoep sushi’s per kindje om te trakteren. De sushi stokjes geef je er bij (voor de fun).

KOEKIE EITJE die snoep sushi traktatie, smullen maar!

Snoep sushi trakteren, snoep suchi zelf maken, sushi kindertraktatie,

Inge Saka - van Oort

Deze traktatie werd gemaakt door Inge Saka – Van Oort. Ze is moeder van Amira (8) en Dilan (4). Bij de 8e verjaardag van Amira maakte ze deze leuke en lekkere traktatie. Super mooi gedaan Inge! En erg leuk dat je deze traktatie wilde delen in mijn koekie eitje traktatie reeks.


Een traktatie op eten met stokjes? Dat doe je als je snoep sushi mag trakteren. Niet gezond & verantwoord, maar wel lekker! Zo maak je ze!

Er komen nog meer ‘koekie eitje traktatie tips’. Ik heb hiervoor al heel veel leuke ideetjes, MAAR! ik zoek er nog meer. Dus heb jij ooit een leuke & makkelijke traktatie gemaakt die je met mij wilt delen en die ik ook op mijn blog mag plaatsen (met vermelding van jouw naam). Laat het me dan weten via een berichtje!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

5 COMMENTS
 • Jjh
  1 jaar ago

  Vraagje als de schaal klaar is hoe bewaar ik deze het beste?

 • Linda Schippers
  7 jaar ago

  Ik wil graag weten waar je ovale cupcake vormpjes kan halen? Ga de traktatie ook maken maar kan niks vinden aan ovale vormpjes.
  Bedankt alvast Groetjes Linda

  • Ceciel
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Hoi Linda, ik vraag het morgen even na bij Inge (die de traktatie maakte). Als ik het weet dan zal ik dat ook weer via een reply onder dit blogbericht laten weten. Groetjes Ceciel.

  • Ceciel
   7 jaar ago

   Hoi Linda, de ovale cupcake vormpje zijn gekocht bij een winkel in Uden, Discount XL. Dat is een soort Action. Ze hebben helaas geen online webshop. Dus als je niet in de buurt woont zal dat lastig worden. Als alternatief kun je natuurlijk ook langwerpige papieren bakjes gebruiken. Niet zo leuk maar geeft hetzelfde effect. Succes!
   Groetjes Ceciel.

   • Linda Schippers
    7 jaar ago

    Hoi Cecile! Dat is idd niet in de buurt. Bedankt voor je reactie. Dan ga ik een alternatief bedenken! Groetjes Linda

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close