TOP
social media moederj I Creatief lifestyle blog Badschuim
Thuis / Lifestyle

Welk type social media moeder ben jij?

Wat voor type social media moeder ben jij? Een Facebook moederspammer?! Of een Instagram kinderfoto repeater?! Of de Tweetmoeder met de oneliners kiddies updates?! Of absoluut geen van deze drie! Ze hebben allemaal hun typische kenmerken. Welke ben jij?

De typische Facebook moeder

Eentje waarvan haar profielfoto die van haar kids is. Een profielfoto die het liefst elke maand, wat zeg ik, om de week veranderd wordt met de meest recente kids versie. Kids groeien namelijk snel en maken de leukste dingen mee ;), dus dan moet je wel up to date blijven, ook met je profielfoto!
Een profielfoto waar ze soms gedeeltelijk met haar kids of alleen de kids op staan. Dat geldt natuurlijk ook voor de omslagfoto waarop de allerliefste kindertafereeltjes te zien zijn. Hey, maar dan ben ik er nog niet. Haar statusupdates zijn de volgende:
 • Gezellig dagje uit met de kids naar weet ik veel allemaal waar. Met natuurlijk bijbehorende foto’s.
 • School updates van de kids: voorstellingen, werkjes, traktaties, activiteiten waaraan ze deelnam etc, etc.
 • De baaldagen: de kids zijn niet te harden, te houwen, vervelend, achter het behang plakbaar.
Moet ik nog door gaan…….. ;).

De twittterrrrrrr moeder

Deze moeder is de koningin van de kinderupdate oneliners. Vol met de # over moeder, kids, mom, aanploetermoeder, baby, borstvoeding, kotsen, ziek, baaldag, gelukkig-het-is-een-schooldag, eindelijk rust etc, etc. De lijst is oneindig en altijd aanwezig. Knap hoor, dat je je hele leven in enkele zinnen kan vertellen. Och en ook hier wordt er volop mee gedaan aan winacties voor de kids maar ook netjes geretweet op kids gerelateerde onderwerpen.

De Instagram moeder

Haar feed staat VOL met foto’s van haar kids. En ook hier is er nog een klein onderscheid in 2 moeders: de baby IG moeder en de schoolgaande kinderen IG moeder. Want tjaaaa, dat verschil is echt wel groot. Bij de baby IG moeder zal haar feed vol staan met foto’s van voeden, slapen, lachjes, babyspulletjes, winacties voor babyspulletjes en alle grote mijlpalen van baby’s eerste jaar (in TIENVOUD)! Daarintegen heeft de schoolgaande kinder IG moeder een hele andere feed. Die staan eerder vol met knutselwerkjes van de kinderen, voor de kinderen, voor zichzelf, winacties voor knutselspullen OF interieur in huis EN alle populaire # die eigenlijk gewoon verpakte kettingbrieven zijn van vroeger.

De anti social media moeder

Nou ja, anti, anti, dat is ze eigenlijk helemaal niet. Ze wil zelf absoluut geen account maar kijkt stiekum wel mee met die van haar partner. Zelf doet ze niet aan social media, want het is zo’n tijdrovend gedoe en tjonge daar heeft ze echt geen tijd en zin in. Maar ondertussen! Ze kijkt regelmatig over de schouder van anderen mee. Is altijd wel nieuwsgierig naar wat die of die op Facebook had gezet en wil graaaaag al die foto’s toch effe zien. Tjaaa.
Herken jij jezelf ergens in of ben je een combi van deze of heb je nog aanvullingen?! Laat het me weten!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

3 COMMENTS
 • TRINITY B
  9 jaar ago

  Funny! I know a LOT of those Facebook Mothers you mention and laughed so much reading this. I’m more of a Pinterest Mom….looking for inspiration on how to makeover my kids’ bedrooms. :-)

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Nice to read Trinity! I also love Pinterest! I also have the kiddies boards ;)!

 • Nicole
  9 jaar ago

  Als ik spam dan op instagram maar kan ook een dag niets erop zetten.. Of gewoon eens geen kind. Met FB doe ik amper iets, op mn persoonlijke pagina zet ik bijna nooit iets. Twitter doe ik wel maar is een mix van alles..

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close