TOP
Zomer

Soorten vakanties met kinderen

Hoera, het is zomer! Veel gezinnen gebruiken de lange periode om op vakantie te gaan. Wellicht heb je nog geen plannen of ben je alweer terug en op zoek naar een bestemming voor volgend jaar. Dit zijn vakanties die je kunt doen met het gezin:

Kamperen met kinderen

Kamperen is een geweldige ervaring voor kinderen. Op naar avontuur en de natuur! Kamperen kan in verschillende soorten en maten. Je hoeft niet per definitie in een tent te slapen. Kamperen kan namelijk met een tent, een vouwwagen, een caravan, camper, in een stacaravan of in een vooropgezette tent. Alle vormen van kamperen hebben voor- en nadelen, maar uiteindelijk ben je met iedere vorm omringt door natuur en is er veel mogelijkheid tot buitenspelen voor kinderen. In een tent ben je het dichtst bij de natuur, maar dien je zelf alle materialen mee te nemen en op te bouwen. Een vouwwagen is net iets luxer dan een tent. Vaak is een vouwwagen geschikt voor een X aantal personen, dus ben je met meer? Dan moet je wellicht alsnog een extra tent opzetten. Een caravan of een camper bieden meer luxe, alleen mag je er minder hard mee rijden op de snelweg, waardoor de reis langer kan duren. Een stacaravan biedt alle gemakken van een huisje en datzelfde geldt voor een opgezette tent. Wist je dat je zelfs tenten kunt huren met een minikeuken en echte bedden erin?

Een stedentrip met kinderen

Wellicht ben je zelf dol op stedentrips, maar zie je dat met kinderen niet zitten. Goed nieuws, dat kan toch! Kinderen zijn er vaak niet helemaal voor gemaakt om een dag door een mooie hoofdstad te wandelen. Combineer dus je stedentrip met een avontuurlijke activiteit in de omgeving. Zoek bijvoorbeeld een mooie camping in de buurt of een hotel in een bosrijke omgeving. Plan je dagen zo in, dat kinderen genoeg kunnen spelen tijdens het cultuur snuiven en wandelen door. Denk bijvoorbeeld aan een ochtend de stad in en ’s middags zwemmen of andersom. Zo doe je wat langer over je stedentrip, maar hebben alle gezinsleden evenveel plezier van de vakantie.

Naar een all inclusive-resort met kinderen

All inclusive kan als een verademing of als verschrikking klinken voor sommigen. Even helemaal nergens aan denken, zegt de één, terwijl de ander denkt aan rijen vol met bedjes waarin iedereen vecht om het beste plekje. De voordelen van een all inclusive-resort met kinderen zijn dat alles voor je is geregeld: je eten staat klaar en vaak is er genoeg vermaak voor jong en oud. Het enige waar jij je druk om hoeft te maken is dat jij en je kinderen genoeg drinken, smeren en ook rust nemen in de warmte. Wil je de drukte vermijden? Zoek dan naar een all inclusive-resort in minder populaire gebieden.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close