TOP
Spaargeld voor je kind, slim of niet
Kids Thuis / Lifestyle

Spaargeld voor je kind, slim of niet?

Iedereen gunt zijn of haar kind een stabiele en zekere toekomst. Hier wordt iedere dag aan gewerkt in de vorm van een goede opvoeding, goed onderwijs en goed eten. Maar er is meer nodig voor een stabiele toekomst, een goede financiële situatie is hier ook een vereiste voor. Hoe jij je kind vandaag de dag dit kunt bieden? Daar zijn veel meer mogelijkheden voor dan die we van vroeger kennen, door de welbekende spaarrekening. Wat vandaag de dag slim is om te doen om je kind een financieel zeker toekomst te bieden? Lees snel verder.

Lange termijn?

Het ligt aan de termijn van sparen wat de slimste optie is om te doen voor jouw kind. Wanneer je direct vanaf de geboorte begint en het geld is bestemd voor het volgen van een studie, dan is het vandaag de dag aan te raden om het geld van je kind te beleggen of te investeren in plaats van het weg te zetten op een spaarrekening. Dit komt doordat de inflatie de laatste jaren zeer hoog is en de spaarrente daarentegen heel laag. Dit zorgt ervoor dat het geld in rap tempo, maar zeker in een termijn van 18 jaar snel veel minder waard wordt. Zonde van het geld en je verliest ongemerkt van een groot bedrag.

Lange termijn

Het alternatief?

Het alternatief voor de spaarrekening is vandaag de dag dan ook vaak om het geld te beleggen in aandelen of crypto zoals Cardano. Die laatste benoemen wij specifiek omdat de Cardano koers een interessante is om in de gaten te houden. Mensen gaan namelijk vaak voor de bekende munten zoals Bitcoin of Ethereum, maar dit is zonde. Zeker wanneer je de tijd hebt en een focus op de lange termijn, dan kan een onbekendere munt een slimmere keuze zijn. Deze hebben de potentie om (harder) te groeien en je kunt in- en uitstappen op gunstige momenten. Het is aan te raden -omdat het wel over het geld van je kind gaat- in te zetten op meerdere opties zoals aandelen en crypto. Als de één dan behoorlijk tegenvalt, valt de ander wellicht weer mee. Dat heft elkaar op!

Kortom, een flinke spaarrekening voor je kind bij elkaar sparen lijkt wellicht heel slim, maar is dat vandaag de dag niet altijd meer. Er zijn ook alternatieven die er misschien voor zorgen dat je kind nét iets ruimer zit wanneer hij of zij besluit om te gaan studeren. Dan zit er misschien naast dat rijbewijs zelfs wel een kleine auto in. Gun je kind dit, en kies strategisch.

«

»

Close