TOP
Interieur Kids Praktisch Thuis / Lifestyle Wonen

Speelgoed mooi opbergen in de woonkamer

Met kinderen in huis val je soms letterlijk over al het speelgoed. Het slingert rond in de kamer en voor je het weet is het een echte chaos. Toch is dat helemaal niet nodig! Er zijn namelijk allerlei manieren om het speelgoed mooi op te bergen. Met onze tips ziet jouw woonkamer er meteen weer netjes en stijlvol uit.

Open kast met mandjes

Geef je kinderen een eigen hoekje waar ze al het speelgoed kunnen opbergen. Dit voorkomt dat de hele huiskamer wordt overgenomen door barbiepoppen en speelgoedauto’s. Geef de speelhoek een moderne look door te kiezen voor een open kast. Deze kun je zelf inrichten met verschillende mandjes. Pas de kleur aan op de rest van je interieur of kies voor een subtiel kleuraccent. Laat een paar vakjes vrij om hier de favoriete boeken of een schattige knuffel in te zetten. Zo lang het grootste deel netjes is opgeborgen, mogen er best een paar items in het zicht staan.

Grote rieten manden

Een grote rieten mand geeft je woning een landelijke touch. Het is dus echt een mooie toevoeging aan je interieur. Koop een paar leuke speelgoedmanden met een deksel. Hierdoor zijn alle speeltjes met felle kleuren niet zichtbaar. Kijk zeker eens naar de mooie manden van Sweetlivingshop.nl. Rieten manden zijn ook handig om schoenen of badkamer producten in op te bergen. Koop er dus gerust meerdere tegelijk. Ze komen altijd goed van pas!

Houten speelgoedkist

Een houten speelgoedkist is perfect voor de stoere meiden en jongens. Het staat bovendien heel leuk in je woonkamer. Kies voor een kist met een lichte kleur voor een Scandinavische look. Is jouw woning juist heel industrieel ingericht? Dan staat een donkere robuuste speelgoed kist mooi in de zithoek.

Speelgoedzakken met print

Papieren speelgoedzakken zijn een echte uitkomst. Het is gemaakt van een licht, maar sterk materiaal waardoor je het makkelijk kunt verplaatsen. Vaak hebben de opbergzakken ook nog eens een geweldige print. Van stippen of dierengezichtjes tot een gepersonaliseerde speelgoedzak met een naam erop.

Vintage opbergkoffer

Een koffer wordt wel vaker gebruikt als decoratie. Maar waarom zou je het niet gebruiken als opbergruimte voor al het speelgoed? Koop een koffer met een vintage uitstraling die nog wel stevig in elkaar zit. Een kwetsbare oude koffer gaat het waarschijnlijk niet overleven met een paar enthousiaste peuters in huis.

Mooi speelgoed als decoratie

Niet al het speelgoed hoeft uit het zicht te staan. Sommige spullen zijn zelfs zo mooi dat je het midden in de kamer kunt zetten. Denk aan een retro loopauto, een houten hobbelpaard of een kinderkruk met een gebreide dierenkop.

Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

«

»

Close