TOP
DIY

Speelgoedauto’s opbergen

Niets is vervelender dan ’s morgens de kamer instappen en je voet neerzetten op, jawel.. Een speelgoedautootje. Een leuke manier van opbergen zorgt daardoor voor een opgeruimd huis en maak je van het opbergen zelf ook geen vervelende klus. Na het maken van de opbergdierentuin voor knuffels is dit de volgende manier om opruimen leuk te maken!

Wat heb je nodig?

  • Een krat
  • PVC-buis/buizen
  • Lijm(pistool)
  • Eventueel verf
  • Schuurpapier
  • Een zaagje

Wat ga je doen?

Neem een houten krat, zoals je er misschien al thuis een hebt staan. IKEA verkoopt houten kratten en via Marktplaats vind je genoeg gebruikte exemplaren. Schuur de krat op zodat er geen splinters meer aan kunnen zitten en voorzie de krat eventueel van wat verf als het nodig is of als je dat leuk vindt om te doen.

Vervolgens ga je de PVC-buis of -buizen op maat snijden. De juiste afmeting is de diepte van de krat. Hoeveel PVC je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de krat en de diamater van de buizen. Kies voor een buis waar een autootje gemakkelijk in kan staan of door kan rijden. Om de scherpe randjes van de buizen te verwijderen gebruik je een schuurpapiertje. Schuur de PVC-buis of -buizen licht op aan de randjes.

De volgende stap is het bouwen van de ‘autogarage’ in de krat. Zet de krat op zijn kant voor je. Wij adviseren om de krat op de korte kant neer te zetten, zodat de krat in de hoogte staat. Je kunt nu beginnen met stapelen van de buizen. Dit doe je door op de houten rand van de krat een rij buizen te plaatsen. Deze lijm je vast met het lijmpistool. Vervolgens stapel je door en begin je met de volgende rij. Je zorgt ervoor dat een rol rust tussen twee rijen in. Op de randjes plaats je een buis tussen de laatste rol van de onderste rij en het hout van de krat in.

Zo stapel je door tot je niet meer kan. Afhankelijk van de grootte van de buis en de krat is dus pas te oordelen hoeveel PVC-buis je nodig hebt. Laat het geheel goed drogen wanneer je klaar bent met het plaatsen van de buizen en maak ondertussen samen met je kind nog een mooi bord waar ‘garage’ op staat. Hang deze bovenaan op de krat en zodra de lijm droog is, kan je kind gaan spelen met zijn eigen (opberg)garage!

(bron afbeelding en inspiratie)

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close