TOP
Kids

Speelideeën voor in huis

Het is niet altijd even makkelijk om je kind te vermaken binnenshuis. Ze zijn zo op hun speelgoed uitgekeken. Helemaal in deze tijd, omdat we nergens naartoe kunnen en dus echt aangewezen zijn op wat we in huis hebben. Dan komt het soms toch wel goed uit dat je online kunt bestellen om even iets nieuws aan te schaffen en zo de kinderen weer even zoet te houden. Maar het standaard Duplo, Lego en de Barbies, daar zijn ze al op uitgekeken. Wat is er dan nog leuk om voor je kinderen te kopen? Wat is origineel, stoer en helemaal nieuw voor je kids? Lees maar mee!

Schommelen in huis

Wat zeg je? Ja echt! Het is hartstikke leuk om een schommel in huis te hangen voor je kinderen. Voor de allerkleinsten heb je goede zitjes waar ze veilig in kunnen zitten en voor de grotere kinderen kun je een simpel plankje met touwen of kettingen naar het plafond kopen. Met twee haken in het plafond kom je dus al heel ver! En wil je er echt een project van maken? Dan kun je nog altijd besluiten de schommel zelf te maken. Van een mooie schijf boomstam bijvoorbeeld, waar de stukken schors nog aan zitten. Gegarandeerd dat iedereen geniet van het schommelen binnen! Het is net een speeltuin! En het allermooiste? Van schommelen worden kinderen rustig. Het is een zen momentje wat je creëert op deze manier. Ideaal dus ook, voor het slapengaan!

Tipi tent

Ze zijn overal verkrijgbaar: tenten voor binnen. Een afgeschermd plekje om heerlijk te spelen. Je kunt er met je autootjes, poppen en blokken in gaan zitten, maar ook een tafeltje met een stoeltje in de tent plaatsen, om lekker rustig te gaan kleuren. Het is echt een eigen plekje, om je even terug te trekken en alleen te zijn. Ook hier kan je kind fijn tot rust komen. Daarnaast is het ook gewoon een heel erg leuke toevoeging aan je interieur of, als je geen plaats hebt in je huiskamer, lekker in de kinderkamer!

Verkeerstafeltje

Dit is een heus DIY project. Het heeft niet veel om handen, maar je moet wel even weten wat je doet en hoe. Het komt wel redelijk precies. Wat je nodig hebt is een kindertafeltje en wat soorten washi tape en stickers. Op AliExpress bijvoorbeeld, heb je verschillende soorten wegen, verkeersborden en autostickers, die je kunt gebruiken. Je koopt ze voor een appel en een ei. Een verkeerstafeltje of autowegen tafeltje maak je in een mum van tijd en het geeft de kinderen weer een nieuw spel! Je kunt er ook voor kiezen om de tape en stickers op een stuk van de vloer te plakken en daar een heel wegennet te maken. Zeker weten dat er veel auto’s overheen gaan racen!

Ballenbad

Als je liever voor iets kant-en-klaars gaat, kun je ook kiezen voor een ballenbad. Die zijn tegenwoordig overal te koop en in heel mooie kleuren, waardoor ze goed bij je interieur passen. Een ballenbad zorgt ook voor uren plezier en je kunt er met meerderen tegelijk mee spelen, dus geen ruzie over wie er als eerst aan de beurt is! Lekker rollen, gooien en gek doen. En aan het eind van de dag is het ook zo weer opgeruimd! Ideaal!

Waar kies jij het liefst voor? Heb jij al één van deze ideeën in huis gehaald?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close