TOP
Gezondheid

Sporten saai? Niet als je deze sporten doet!

Sporten kan ontzettend vermoeiend zijn, als je er geen zin in hebt. Dan is alleen het inpakken van je sporttas en het aantrekken van je sneakers al een enorme klus zijn. Zuchten en steunen, want je moet weer naar de sportschool. Dat hoort toch niet? De sport die je beoefent, moet je een kick geven, je moet er plezier in hebben. Anders houd je het sowieso niet lang vol en brengt het je weinig happiness. Marie Kondo zou zeggen: It doesn’t spark joy!
Weg ermee dus! Je hebt blijkbaar niet de sport gevonden waar je blij van wordt. Maar sporten kan hartstikke leuk zijn, ook al ben je niet echt fan van bewegen om fit te worden of blijven. Hoe? Lees maar eens mee: Deze sporten spark joy!

Yoga met dieren

Wat is er nou zo bijzonder aan yoga? Dat doe je toch ook gewoon in de sportschool? Dat klopt! Maar wist je dat je ook yoga kunt beoefenen met dieren erbij? What? Ja echt! Je kunt bijvoorbeeld in een kattencafé in Groningen een cursus Catfulness volgen: met katten op de yogamat! Pas wel op dat je niet alleen maar verliefd naar de katten staart, maar ook werkelijk je poses doet!
In het Amsterdamse bos kun je tegenwoordig geitenyoga volgen! In het bos! Met geiten, die het heerlijk vinden om te rennen, springen en boven op je te staan! Dus als jij in de child’s pose ligt, heb je grote kans dat er één of meerdere geiten op je rug springen. Fun, fun!
Op verschillende plaatsen in Nederland kun je ook yoga of mindfulness beoefenen op of naast een paard! Paarden zijn dieren die ontzettend veel aanvoelen. Dus ook al zeg je niks, dan voelen zij jou aan. Je stress, spanning, verdriet, en zelfs als je vrolijk bent. En tijdens je yoga is daarom het paard een co-therapeut. Hoe gaaf?!

Baby bootcamp

Grote kans dat wij in Nederland een beetje achterlopen met deze manier van sporten, want in films zie je het al jaren: sporten met je baby! In het park, met je yoga matje en je kleintje in de draagzak. Of juist heel actief yoga beoefenen met de kleine! Zo kom je samen met andere mama’s back in shape en ervaar je de gezelligheid van samen verantwoord sporten. Op die manier hoef je dus geen oppas te regelen als jij een workout wilt doen en spendeer je meer tijd écht samen met je kind. Eén op één, eigenlijk, want iedere mama houd zich niet alleen met zichzelf bezig, maar ook met haar baby. Samen sporten. Een moeder – kind moment dus!

Paaldansen

Wat? Doe normaal zeg! Bij paaldansen draait het toch allemaal om erotiek? Oh ja? Nee hoor! Je kunt er ook voor kiezen om het juist te doen om de sport. Paaldansen maakt je lichaam sterk en schijnt ook heel erg goed te zijn voor je psyche! Lichaam en geest werken natuurlijk samen, dus wanneer de ene versterkt, gaat de ander automatisch mee. Vrouwen voelen zich door paaldansen vaak veel meer zelfverzekerd en blij met hun lichaam. Het is helemaal niet standaard een erotische sport. Zou jij het aandurven? Gewoon eens een proeflesje doen, om te zien of je er een kick van krijgt! Zeker weten dat je na één les niet genoeg hebt en door wilt gaan!

Heb jij al eens gedacht aan deze manieren van sporten? Waar zou je voor kiezen?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close