TOP
Ster kaarsenhouder - gemaakt door het creatief lifestyle blog www.badschuim.eu
DIY Easy Peasy DIY

Geef een lichtpuntje weg

Met deze donker dagen kan iedereen wel een lichtpuntje gebruiken. Samen met mijn kleine ventje maakte ik er eentje van klei, in de vorm van een ster en versierde deze met glitters. Een lief kado waar je oma, de juf, je opppas ouder of wie dan ook blij mee kan maken. Leuk om te maken maar ook om te geven.  En het allerfijnste, zo gemaakt! Kijk maar.

Ster kaarsenhouder, dit heb je nodig.

  • das kleiDas klei (te koop bij hobby of speelgoed winkel).
  • Ster vormpje.
  • Kaars.
  • Glitter spuitbus.

Ster Kaarsenhouder, zo maak je hem.

Stap 1: Knip je zakje klei open en kneed het goed om het soepel te maken.

Tip: Gebruik je niet alle klei in 1x, stop het dan even in een luchtdicht doosje. Dan blijft het langer goed en droogt het niet meteen op.

Stap 2: Vul je ster vormpje met de klei en vul goed aan zodat de hele vorm goed vol zit.

Stap 3: Druk nu de kaars er in en draai een beetje rond. Hierdoor zit de kaars niet meteen vast.

Ster kaarsenhouder - gemaakt door het creatief lifestyle blog www.badschuim.eu

Stap 4: Haal de kaars er uit en druk de klei voorzichtig uit de vorm. Wanneer de ster uit de vorm is, ga je hem nog een beetje bij werken door het overal wat glad te strijken. Wil je ster kaarsenhouder versieren met puntjes (zoals ik deed), of er letters inschrijven of vormpjes? Dan moet je dat nu doen. Mislukt het een beetje: geen probleem. Strijk het glad en begin opnieuw.

Als je klaar bent met versieren dat steek je de kaars nog 1x in het gat, zodat je zeker weet dat het past. Laat nu de ster kaarsenhouder drogen. Na ongeveer 1 of 2 nachtjes is hij droog.

Stap 4: Als de ster kaarsenhouder goed droog is kan je hem gaan afwerken met glitter spray. Ik deed alleen de bovenkant, maar je kan natuurlijk alle kanten van de ster kaarsenhouder versieren. Laat daarna ook weer een paar uur drogen.

Als alles droog is kun jij je ster kaarsenhouder als cadeau inpakken. Een super leuk resultaat!

Geef eens een zelfgemaakt lichtpuntje weg! Een lief kado gemaakt van klei in de vorm van een ster: de ster kaarsenhouder. Zo gemaakt met dit stappenplan.

 

Geef eens een zelfgemaakt lichtpuntje weg! Een lief kado gemaakt van klei in de vorm van een ster: de ster kaarsenhouder. Zo gemaakt met dit stappenplan.

 

Ster kaarsenhouder - gemaakt door het creatief lifestyle blog www.badschuim.eu

 

Zoek je nog meer leuke ster of kerst DIY’s: klik dan eens door naar mijn Kerst DIY’s.

Dit is een Easy Peasy DIY! 


Dit is een Easy Peasy DIY , dat zijn do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close