TOP
Stoepkrijt spelletjes dammen I Creatief lifestyle blog Badschuim
Stoepkrijt spelletjes
Stoepkrijt spelletjes
DIY Kids

Stoepkrijt spelletjes

Het beloofd deze week heerlijk weer te worden, dus er kan weer heerlijk droog buiten worden gespeeld! Er zijn ontzettend veel leuke dingen om buiten te doen, maar stoepkrijten is hier wel favoriet. Weet je de dat er heel veel stoepkrijt spelletjes zijn?! Dit vinden wij de leukste.

 Stoepkrijt spelletjes top 10!

Stoepkrijt spelletjes hinkelspel I Creatief lifestyle blog Badschuim1) Stoepkrijt spelletjes: Hinkelen!

Dat deden we vroeger toch allemaal en het is gewoon zo leuk om te doen! Met een steentje of stokje weet je precies waar je bent en op welk cijfer je niet mag springen. Pret voor 10!

2)Stoepkrijt spelletjes: Autoweg van stoepkrijt.

Leuk voor jongens maar stiekem ook voor stoere meisjes. Maak op de stoep je eigen autoweg. Compleet met parkeerplaatsen, bomen en heel veel verschillende wegen. Dit noem ik nog eens een stoepkrijt spelletje waarmee je de hele middag zoet kan zijn.

3)Stoepkrijt spelletjes: aankleed poppen op de stoep.

Stoepkrijt spelletjes dress up dollsI Creatief lifestyle blog Badschuim

Met poppen spelen op de alternatieve manier: op de stoep. Je gebruikt er je eigen (oude) kleding voor en een beetje fantasie om jouw eigen stoepkrijt figuurtje tot leven te krijgen. Met ‘poppen spelen’ was nog nooit zo lekker zonnig ;).

4)Stoepkrijt spelletjes: Speurtocht of spoorzoeken.

Stoepkrijt spelletjes speurtocht spoorzoeken I Creatief lifestyle blog Badschuim

Ken je het nog van vroeger? Al die speurtochten die je zelf uitzette met bijzondere aanwijzingen, plekjes en hoekjes. Dan is het dubbel zo leuk om hem ook voor je kind of met je kind uit te gaan zetten. Ontdek je eigen buurt opnieuw door een speurtocht en laat anderen meegenieten. Erg leuk voor een verjaardagsfeestje maar ook om zomaar op een zonnige middag te gaan doen.

Tip: stoepkrijt onderweg rebussen, vragen en kleine spelletjes. Dubbel zo leuk.

5)Stoepkrijt spelletjes: Schietschijf stoepkrijt.

Stoepkrijt spelletjes schietschijf I Creatief lifestyle blog BadschuimMaak je eigen schietschijf van stoepkrijt. Teken een schijf met zoveel ringen als je wilt. Zet er cijfers in en zet op een afstandje een streep. Probeer zo goed mogelijk te mikken (met een steentje of stokje) op het hoogste cijfer en win! In de zomer gebruik je een natte spons en maak je er en spetterend spel van!

6)Stoepkrijt spelletjes: Fietsracen.

Stoepkrijt spelletjes fietsrace I Creatief lifestyle blog Badschuim

Racen! Dat kun je op heel veel manieren, maar op de fiets is het een leuke uitdaging. Maak je eigen raceparcours in jouw eigen beurt. Zorg voor een duidelijke start en finish lijn van stoepkrijt en een goede scheidsrechter die vlagt. Je kunt er tussendoor wat scherpe en moeilijke bochten in maken om het nog spannender te maken. Klaar voor de start, AF!

7)Stoepkrijt spelletjes: Dammen met stoepkrijt.

Stoepkrijt spelletjes dammen I Creatief lifestyle blog Badschuim

Niet op het bord met op de stoep: dammen. Zo heb je nog eens goed overzicht :).

8) Stoepkrijt spelletjes: twister.

Stoepkrijt spelletjes twister I Creatief lifestyle blog BadschuimBen je met een groepje en heb je zin in heel veel lol? Speel dan twister op de stoep! Met stoepkrijt teken je de verschillende kleuren rondjes op de stoep, je tekent een draaischijfjemet alle kleuren er in, regelt een flesje om mee te draaien en de lol kan beginnen. Twist it!

9) Stoepkrijt spelletjes: doolhof.

Maak voor je kleintje een doolhof om met zijn auto, truck of misschien wel driewieler doorheen te rijden. Is je kind al wat ouder: maak het dan ingewikkelder! Gebruik verschillende kleuren stoepkrijt, zet het groot op en zet er een tijdslimiet op. Des te groter de uitdaging zal zijn. Plezier voor jong en oud.

9) Stoepkrijt spelletjes: het tel doolhof.

Heb je nog kleutertjes die dol zijn op tellen, dan is dit tel doolhof erg leuk om met stoepkrijt te maken. Je begint met het maken van een groot raster en plaatst daarna alle cijfers er in. Een complete beschrijving vind je hier.

Ik zou zeggen: laat die zonnige middag maar komen! Ik ben nieuwsgierig wat jij doet op zo’n middag?!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close