TOP
DIY

Stuur eens een kaartje!

Nu het vakantie is, heb je ruim de tijd om te knutselen met kinderen. Althans, misschien heb je zelf die tijd niet. Maar je kinderen wel. Heb je er wel eens aan gedacht om kaartjes te maken? Een ontzettend leuke knutselactiviteit en je kunt er direct mensen mee blij maken. Een kaartje voor opa, voor oma, voor een vriendinnetje.. Aan de slag!

Materialen voor het maken van kaartjes

Materialen vind je in diverse winkels en in je eigen knutselkast. Kijk eens rond wat je hebt liggen: glitters, stiften, lijm, papier. Noem maar op! Bij Action vind je ook een ruim assortiment aan knutselmateriaal en aan producten voor het maken van kaarten. Neem een kijkje in de winkel en leef je uit!

Kaarten knutselen met kinderen

Er zijn diverse materialen waar je leuk mee kunt knutselen en de mooiste kaarten mee kunt maken. Dit zijn voorbeelden:

 • Waterverf
  Je kunt ervoor kiezen om een kaartje te waterverven. Ontzettend leuk en kinderen kunnen vaak goed overweg met het materiaal. Naast waterverven op het kaartje, is er ook een andere techniek die je kunt toepassen. Neem een stukje plastic. Dit kan een deel van verpakkingsmateriaal zijn of een gelamineerd vel papier. Smeer dit stuk papier in met waterverf. Meng de keuren door elkaar of creëer een mooie overloop. Druk nu een vel papier op het plastic. Druk goed aan en trek het papiertje eraf. Goed laten drogen, een mooie vorm uitknippen en op je kaartje plakken. Je hebt nu een uniek patroon gemaakt!
 • 3D-knippen
  Ken je het nog? 3D-kaartjes? Bij Action of andere hobbywinkels vind je nog diverse materialen zoals tape,
  vellen papier en kleine schaartjes voor het maken van 3D-kaarten. Ook kun je ze gemakkelijk zelf maken. Leg je kinderen het principe uit hoe je te werk gaat en maak het patroon zo zelf. Teken bijvoorbeeld een poppetje op papier en knip dit uit. Trek het over op een ander blaadje of kopieer het in een kopieerapparaat. Plak het poppetje op je kaart en knip van de kopieën de armen, benen en het hoofdje nogmaals uit. Plak dit eroverheen en creëer zo gemakkelijk een 3D-effect!
 • Handletteren met kinderen
  Ook leuk om te doen. Handletteren is helemaal hip en voor kinderen die net leren schrijven een ontzettend leuke manier om actief met de letters en hun vormen bezig te zijn. Met een stel stiften en een Pinterest-pagina met inspiratie kan je zo aan de slag. Schrijf leuke teksten op met een potlood en zodra je tevreden bent kun je de letters overtrekken met stift of mooie pennen.

Naar wie zou jij een kaartje sturen deze vakantie?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close