TOP
Beauty DIY Easy Peasy DIY Mama

Supersnelle beauty hacks voor mama’s

Het is inmiddels bij alle mama’s wel duidelijk, dat als je kinderen hebt, er steeds minder en minder tijd overblijft voor jezelf. Een douche van vijf minuten is al een uitdaging. En wanneer heb jij voor het laatst een boek gepakt en meer dan twee bladzijden kunnen lezen, voordat je aandacht alweer nodig was bij je kids? Je handen vrij krijgen om iets voor jezelf te doen, is gewoon best lastig als moeder. Je bent een verzorger voor je kinderen. Je zorgt ervoor dat ze schoon zijn, genoeg eten binnen krijgen en dat ze er presentabel uitzien. En zodra dat voor elkaar is, blijft er nog weinig tijd over om jezelf een beetje op te dirken. Daarom, voor alle mama’s met te weinig tijd of te weinig puf om een half uur voor de spiegel (en kledingkast) te staan: hacks om binnen no-time enigszins toonbaar tevoorschijn te komen!

Bron: Pexels

Gezicht

Natuurlijk helpt het om een gezonde leefstijl te hebben, wanneer je verlangt naar een stralende huid zonder vlekjes of wallen onder je ogen. Maar laten we eerlijk zijn: de meeste dagen hebben we helemaal geen tijd om aandacht aan onszelf te besteden. Maar hoe moet dat nu, als je snel het huis uit moet? Tip van flip: smeer niet je hele gezicht in met foundation, maar juist de plekjes die het nodig hebben. Je ik-heb-al-maanden-niet-fatsoenlijk-geslapen wallen en je fastfood-wint-het-van-lang-in-de-keuken-staan puistjes. Hoppa! Binnen een halve minuut zie je er flawless uit!
Je hebt een vreselijke nacht (of nachten!) achter de rug en ziet er bleekjes uit. Zelfs na de foundation tip, ben je nog zo wit als een spook. Een beetje rouge does the trick. Heb je geen rouge? Een beetje lippenstift is net zo makkelijk! een veegje op beide wangen, een beetje wrijven en klaar! Zo fris als een hoentje. Niemand die ziet dat jij je niet zo fit voelt.
Nog steeds niet tevreden? Vul het randje van je onderste ooglid rand in met een witte eyeliner. Dat geeft je direct een frisse look. Wedden dat je er weer uitziet alsof je elke nacht acht uur slaapt?

Wie heeft er nu nog tijd om uitgebreid tanden te bleken? Ik niet hoor! Gooi die strips maar weg. Het is veel makkelijker en sneller om activated charcoal poeder met je tandpasta te mengen (of kant en klaar zo te kopen). Op deze manier bleek je twee tot drie keer per dag (ligt eraan hoe vaak je je tanden poetst)  je tanden, zonder extra tijd kwijt te zijn. Hacker-de-hack!

Bron: Pexels

Haren

Shit. Vergeten je haar te wassen. Nu hangt het als een glanzende sluier om je gezicht. En je hebt geen tijd om je haar te wassen. Hoe los je dat op? Simpel! Met Dry Shampoo verwijder je de vettige glans in je haar en tegelijkertijd geeft het je haar volume! Dry Shampoo is dus echt een product dat gemaakt is voor mensen met weinig tijd of mensen die veel onderweg zijn. Even snel sprayen en voilà! Geen Dry Shampoo in huis? Baby poeder doet het ook goed!

Wat ook erg vervelend kan zijn: de babyhaartjes aan de haarlijn, die, hoe hard je ook je best doet om ze te temmen, altijd als een krullende krans alle kanten op staan. Daar kun je wat aan doen! Doe je haren makkelijk en snel in een paardenstaart en pak een oude tandenborstel. Spray er wat haarlak op en borstel zo met de tandenborstel de weerbarstige babyhaartjes naar achteren. Zo blijven ze goed glad zitten.

Ik ben zelf fan van een beetje krul in mijn haar, maar heb echt geen zin of tijd om elke dag de krultang er doorheen te halen. Wat je dan kunt doen; na je douche in de avond je haar vlechten. Dat kunnen twee vlechten zijn, voor wat grotere, grovere krullen en hoe meer kleine vlechtjes je maakt, hoe kleiner (en hoe meer) de krullen! Houd ze in tijdens het slapen en haal ze eruit zodra je opstaat. Instant curls!
En zijn de punten van je haar droog en gespleten? Geen tijd voor de kapper deze week? Kokosolie is echt een uitkomst. Wrijf het in de punten van je haar (als je haar sowieso erg futloos is, kun je het ook een nachtje laten zitten als haarmasker) en laat ze weer even tijdelijk shinen!
En voor alle mama’s die regelmatig hun haar kleuren, maar nu door tijdgebrek met uitgroei zitten: Pak een oogschaduw die qua kleur dicht bij jouw haarkleur komt. Breng het met een grove kwast aan op de wortels van je haar en spray er een beetje haarlak over. Snelle tijdelijke oplossing.

Keep looking fresh, moms!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close