TOP
Taalvouten & spelvouten
Thuis / Lifestyle

Taalvouten & spelvouten

Ik beken meteen: IK BEN SCHULDIG! En wel aan heel veel spelvouten & taalvouten. Ik heb gewoon geen taal gevoel en heb er nooit de ‘lol’ van ingezien. Hoe kan je dan een blog schrijven (zie ik je denken). Dat leg ik wel eventjes in een mini interviewtje met mezelf uit.

Een blog schrijven, zonder taalgevoel. Hoe doe je dat?

Simpel, gewoon beginnen te tikken. Ik voel vaak een impuls om ergens over te schrijven (zoals nu) en begin gewoon. De letters vliegen op het scherm en voor dat ik het weet staat er een grappig, leuk of creatief blogbericht klaar. Ik kon dan lekker ‘mijn creatieve ei’ kwijt en ben weer happy!

Maar goed, hoe zit het dan met die taalvouten & spelvouten check?

Tja, die is er wel, soort van. Ik lees het bericht over. Check op tikvouten (waar ik vaak ook nog eens overheen lees met mijn enthousiasme), probeer de ‘d’ en ’t’ op de goede plek te zetten (wat ik echt heel moeilijk vind) en dan is het wat mij betreft klaar. Geen zinsopbouw controle of wat dan ook. Ik ben er ook een beetje blind voor helaas. Dus niets meer aan doen en publiceren. Naar mijn mening moet een blogbericht een leuke (soms spontane) manier zijn van schrijven. Als ik mijn hoofd moet gaan breken over allerlei regeltjes en dat probeer toe te passen, dan komt er niets meer van schrijven en het uiten van al mijn creatieve / knutsel uitspattingen.

Vind je het dan niet erg dat er spelvouten in staan?

Natuurlijk wel! Ik zou willen dat ik er beter in was, maar dat is gewoon niet zo. Ik weet zeker dat menig basisschool kind er al beter in is. Dat heeft me wel een tijdje geërgerd, dus heb ik in de zomervakantie zelfs een basisschool spellingboek bij de bieb geleend om mezelf er in te verdiepen. Nou ja, dat is niet echt gelukt. Maar goed, ik doe wel een soort van mijn best. Echter is dit wie ik ben, met spel- en interpunctievouten. Beter zal het niet echt gaan worden. Tenzij er nu een drill instructeur op gaat staan en mij gaat helpen ;) Nee doe maar niet, ik vrees voor mijn artistieke schrijf vrijheid! Ik hou liever het plezier in het spontane: met spelvouten! Menig lezer zal zich er wel enorm aan ergeren. Tja, sorry, lees er maar overheen!

Dus lieve lezers, zo zit het dan. Vergeef me mijn slechte taalgevoel met spelvouten. Geniet maar gewoon van de andere leuke dingen die wel staan geschreven en afgebeeld (  nu wel goed met een d?? :)  ).

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

2 COMMENTS
 • petravanbreda
  9 jaar ago

  ach… er zijn maar een paar mensen die het erg vnden en als die daarvoor niet meer komen, dan zij het zo. Mij gaat het om het verhaal en dat zit wel goed :-) Compliment!

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Thanxx Petra! Heel leuk om te lezen .

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close