TOP
Feest Kids

Taart en traktaties: makkelijk en leuk!

Een strijd onder moeders: traktaties en verjaardagsfeestjes. Ken je het nog van vroeger? Je feestje telde eigenlijk niet mee als je niet iets spectaculairs ging doen. Bowlen of zwemmen met patat en ijs na bijvoorbeeld. Dat waren pas feestjes. Oudhollandse spelletjes (spijkerpoepen, steltenlopen, zaklopen en sjoelen) in de achtertuin met pannenkoeken na was dan weer iets waar niemand op zat te wachten. Kinderen namen steeds minder snel genoegen met de verjaardagsactiviteiten. Vaak kwam dit eigenlijk door de moeders, die zonder er een woord over te reppen, een strijd hielden wie het duurste feestje hield. Het feestje om nog dagen over na te praten. Heel jammer eigenlijk, want spelletjes doen in de tuin kan zo leuk en gezellig zijn.

Hetzelfde geldt voor traktaties en taart voor bij de koffie, als de visite komt. Het moet allemaal groots en heftig, terwijl men net zo erg kan genieten van een simpel stukje appeltaart. Ja toch? Daarom vandaag op een rijtje: Taart en traktaties waar je niet zoveel moeite (en geld) in hoeft te steken. 

Taart

Sla het gangpad met de taartmixen maar over, de eieren en melk heb je ook niet nodig, want je kunt heel leuk bij de bakkerijafdeling een stapel donuts halen. Ze kosten zo’n dertig cent bij de Aldi of Lidl. Goedkoop dus! En je kunt ze voor de sier nog aan een leuke donut wall hangen. Dat ziet er leuk uit en het kost je geen bakken geld en tijd. 

Cupcakes zijn ook leuk om op tafel te zetten, voor bij de koffie. En nee, je gaat geen twee dozijn cupcakes bakken: je haalt ze bij de winkel. Vanille en chocola. Je kunt er zelfs nog een dot slagroom op doen met wat sprinkles en klaar is kees!

Als je toch zelf in de keuken wilt staan maar geen grootse dingen uit de kast wilt trekken, kun je ook een cake bakken. Daar niet eens zin in? De winkel heeft ze toch ook liggen? Een beetje jam en slagroom, misschien wat vers fruit erop: een regelrecht feestje binnen een oogwenk!

Traktaties

Veel scholen hebben traktaties al afgeschaft of willen alleen nog maar gezonde traktaties. Gelukkig zijn er ook nog scholen die alle traktaties nog toestaan. 

Dan is het heel makkelijk en leuk om mooie papieren bekertjes te vullen met wat zoete popcorn. Je kunt er ook mini marshmallows doorheen doen voor wat extra’s.

Je kunt ook in de winkel wat koekjes halen. Zandkoekjes bijvoorbeeld. Haal dan bij de bakproducten wat glazuur en doop de koekjes erin. Dan kun je er wat Smarties opplakken en klaar!

Vroeger kreeg je ook weleens een zakje chips (dat blijft ideaal en ook populair) of een stokje met allerlei lekkers eraan. Stukjes opgerolde pannenkoek en aardbeien bijvoorbeeld, of een stokje met een blokje kaas, plakje worst, een druif en een augurkje. Het hoeft helemaal niet zo uitgebreid en heftig. Eigenlijk is een kinderhand snel gevuld en als wij er geen strijd van maken en ons hoofd niet zo breken over de vraag ‘is het wel goed genoeg’, hebben we het allemaal zoveel makkelijker! 

En hé, bedenk je ook maar eens: als mama heb je het al druk genoeg met alles wat er komt kijken bij het ouderschap, naast je huishouden en je werk of opleiding. Je mag jezelf ook wel wat rust gunnen. En dan kun je maar beter voor een quick and easy traktatie gaan toch?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close