TOP
DIY

Tekenen op de muren

Misschien klinkt het als gevloek in de oren: tekenen op de muren. Maar niets is minder waar. Je kunt je kinderen met een gerust hart laten tekenen op de muren zonder schade aan te richten. Er zijn twee manieren om dit toe te staan die we graag door middel van dit artikel uitlichten. Vergeet alleen je kinderen niet te vertellen dat ze echt alleen maar op de afgesproken stukken mogen tekenen…

Een krijtbord op de muur maken

Je kunt op de muur een groot krijtbord maken. Hierdoor kunnen kinderen met krijtjes of met krijtstiften tekenen op de muur. Je kunt een vlak afplakken en daarop schilderen met krijtverf. Maak een mooi vierkant, een groot rechthoek of ga voor een andere mooie vorm. Laat het geheel goed drogen en pas altijd een tweede laag verf toe voor een beter effect. Als het krijtbord goed droog is, kun je aan de slag met krijtjes en krijtverf. Heel leuk! Ook een tip: vul een hele muur met krijtverf. Ieder kind heeft op deze manier genoeg ruimte om te tekenen.

Een tekenrol aan de muur hangen

Je neemt een rol met wit behang, een stok, een boor, twee touwtjes, een lat en vier schroeven. Wat je doet is een stok door de rol behang steken. Zorg ervoor dat dit goed past en je aan beide uiteinden ongeveer 5 tot 10 centimeter over houdt. Maak met een boor twee gaten in de stok, ongeveer 3-5 centimeter vanaf het uiteinde. Zorg ervoor dat de gaten niet onder de behangrol vallen. Haal de touwen door de gaten heen en knoop er onderaan in, zodat de stok aan de touwtjes hangt. Schuif eerst de behangrol over de stok heen, voor je de tweede knoop maakt. Zo weet je zeker dat de behangrol goed op de stok past. Bevestig de touwen aan de muren door middel van twee schroeven of een haak. Doe dit op ruime hoogte, bijvoorbeeld 20 centimeter hoger dan je kind lang is.

Vervolgens hangt de behangrol aan de twee touwen aan de muur. Trek de behangrol helemaal naar beneden, tot ongeveer 30 centimeter boven de vloer. Schroef de lat tegen de muur, over de behangrol heen. Neem hiervoor twee ringetjes of moeren om ervoor te zorgen dat de lat niet strak tegen de muur zit, maar er afstand van een paar millimeter ontstaat. Vervolgens kunnen de kinderen op de rol behang tekenen. Zijn ze klaar? Trek de tekening door en scheur af bij de rol. Klaar is kees! Dit is trouwens ook een leuk systeem om in de keuken recepten op te hangen!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close