TOP
Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_10
DIY

Terracotta bloempotjes verven – pimp je bloempot DIY

Ben jij ook gek op plantjes maar vinden jou kids die bloempotten allemaal zo saai?! Pimp je bloempot dan eens met deze leuke DIY! Een simpel terracotta potje tover je met verf, schilderstape en een watervaste stift om tot iets heel gezelligs! En je kan ze ook nog eens samen met je kids maken, als je dat aan durft ;). Lees hier hoe eenvoudig het is om zelf te maken. 

Pimp je bloempot DIY, wat heb je nodig:

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_04

  • Terracotta bloempotjes (te koop bij Intratuin of bv action);
  • Verf & kwasten;
  • Schilderstape en kranten;
  • Waterdichte stift.

Pimp je bloempot DIY, zo doe je dat:

Stap 1 – pimp je bloempot: Leg alle spulletjes klaar. Zet de potjes op kranten, zodat je straks met het verven niet de tafel onder knoeit ;).

Stap 2 – pimp je bloempot: Wil je bloempotjes met strakke lijnen, plak dan de potjes af met een patroon. Doe gewoon wat leuks, niet te netjes.

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_05

Stap 3 – pimp je bloempot: Ga nu aan de slag met je verf. Een kloddertjes hier, een kloddertje daar ;). Nee serieus, breng meerdere lagen aan om het dekkend te krijgen. Laat daarna even goed drogen.

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_06

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_07

Stap 4 – pimp je bloempot: Zijn ze droog, trek dan de schilderstape er af. Dan krijg je dit effect.

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_08

Ik maakte ook een andere variant voor de gezichtjes. Hierbij maakte ik de bovenste rand goed en het onderste gedeelte wit. Zo kwam dat er uit te zien:

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_09

Als je ook voor de variant met de gezichtjes kiest dan is alleen stap nog nodig voor de finishing touch!

Stap 5 – pimp je bloempot: Pak je waterdichte stift en teken een gezichtje op het potje. Dan kan van alles zijn: van een snor tot een lachend en lief gezichtje. Maak wat jij leuk vindt. Geen inspiratie? Neem deze van mij dan over (of kijk eens op mijn Pinterest bord gezichtjes)

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_03

Je potjes zijn nu klaar. Nu nog een paar leuke plantjes:

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_02

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_01

Klaar, te leuk toch om thuis niet te hebben :)!

Dit was een EASY PEASY DIY! Do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close