TOP
Theekopje op glazen voet
DIY Kringloopliefde

Theekopje op glazen voet met plantje.

Sinds de reclame van de Pick Wick op tv is geweest, waarin theekopjes op een glazen voet te zien waren, heb ik ze in huis: mijn theekopjes op een glazen voet. Ze zijn echter heel goed en simpel zelf te maken. Hoe? Lees dan verder en ontdek hoe jij ze in een handomdraai ook maakt.

Wat heb je nodig voor het maken van een theekopje op een glazen voet: 

  • Hamer (voor subtiel gebruik).
  • Bescherming voor je ogen (zonnebril of iets wat eventuele glasscherven tegen kan houden) en handen (een tuinhandschoen).
  • Theekopje naar keuze (uit je eigen kast, van je oma of uit de kringloopwinkel).
  • Wijnglas met mooi voetje (voor weinig te koop bij de Action, Blokker of kringloopwinkel).
  • Porseleinlijm (te koop bij de bouwmarkt).

Wat moet je doen om het theekopje op glazen voet te maken?

  1. Zet de beschermingsbril op en trek de handschoenen aan. Tik de bovenkant van het glas wijn er voorzichtig en zo recht mogelijk af. Hou daarbij de voet goed vast, zodat je die niet kapot tikt. Doe dit boven een krant, zodat je die dicht kan vouwen en in de glasbak kwijt kan. 
  2. Besmeer de onderkant van het theekopje met porseleinlijm en druk de voet tegen het kopje. Zorg ervoor dat deze precies recht staat. Je wilt natuurlijk geen scheef kopje!

Theekopje op glazen voet.3. Draai het kopje voorzichtig om, check nog een keer of het recht staat. Zoja, vul de rest van de onderkant van het kopje met lijm, voor een stevige basis. Zet daarna het kopje met voet weg en laat een nacht drogen.

Klaar is je theekopje op glazen voet!

Nu gebruik ik ze niet vaak, aangezien ze niet in de vaatwasser kunnen (ik ben een te praktisch persoon) en kan er ook niet veel in. Ik hou van grote mokken thee. Dus stonden ze maar een beetje te verstoffen in de kast. Totdat ik er een nieuwe bestemming voor vond: mini plantjes.

Ik ben gek op planten en koop er vaak eentje bij. Dit was dus weer een goed excuus om er een paar te kopen :). Het effect is super schattig en mijn theekopjes op glazen voet pronken nu weer in mijn huis.

Theekopje op glazen voet met miniplantje.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

11 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close