TOP
Interieur Kids Praktisch Thuis / Lifestyle Wonen

Tips en ideeën voor een kindvriendelijk huis

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als je een ondeugende peuter of kleuter in huis hebt. Het is daarom belangrijk dat je een aantal dingen in je huis hierop aanpast. Maak elke ruimte veilig en kindvriendelijk met de volgende tips.

Een kindvriendelijke woonkamer

Kabels en stopcontacten:

In de woonkamer staan vaak veel elektrische apparaten. Bij deze apparaten horen natuurlijk ook verschillende kabels en stopcontacten. Aangezien het vaak op de grond ligt of op ooghoogte te vinden is, zullen kinderen het snel aanraken. Zorg er dus voor dat alle stopcontacten kinderbeveiliging hebben. Werk ook alle kabels en draden zo goed mogelijk weg.

Scherpe hoekjes:

Kinderen kunnen zich al snel stoten aan een tafel of kast. Koop daarom zo veel mogelijk meubels met afgerond of stompe hoeken. Kunststof hoekbeschermers zijn ook een handige oplossing.

Giftige planten:

Ben je gek op de botanische stijl en staat je hele huis vol met planten? Let dan even goed op. Er zijn namelijk een hoop planten en bloemen die giftig zijn. Vraag om informatie bij een tuincentrum of zoek op het internet om welke soorten het gaat. Bij twijfel kun je de plant beter hoog en uit het zicht neerzetten.

 

Een kindvriendelijke keuken

Fornuis of kookplaat:

Een luxe en stijlvolle keuken is voor veel mensen belangrijk. Maar het is ook noodzakelijk om deze ruimte kindvriendelijk te maken. Kies daarom voor een fornuis of kookplaat met kinderbeveiliging.

Schoonmaakmiddelen:

Je hebt het vast al regelmatig gehoord: zet alle schoonmaakmiddelen buiten het bereik van kleine kinderen. Heb je echt geen plek meer in de bovenste keukenkastjes? Maak dan een slot op de deur of zet de producten in de berging.

Een kindvriendelijke badkamer

Gladde vloer:

Een moderne badkamer gaat vaak samen met een gladde, natte vloer. Probeer een glijpartij te voorkomen door antislip matten neer te leggen. Het is daarnaast ook verstandig om je eens te verdiepen in een badkamervloer die wel stroef blijft.

Hete kraan:

Koop een kraan met een blokkering voor heet water. De grens ligt meestal bij een temperatuur van 38 graden. Dit is handig voor in de douche, in het bad en voor bij de wastafel.

Medicijnen:

Veel mensen bewaren hun medicijnen in een badkamerkastje. Dit moet natuurlijk buiten het bereik zijn van kleine kinderen. Kies voor de zekerheid voor een medicijnenkastje met een slot. Let er ook op dat je badkamerproducten als parfum en shampoo niet laat rondslingeren.

Een kindvriendelijke trap

Traphekje:

Met kinderen in huis mag een traphekje zeker niet ontbreken. Zorg ervoor dat het hekje goed sluit en dat je kind er niet tussendoor kan kruipen.

Antislip:

Een gladde trap is misschien nog wel gevaarlijker dan een glibberige badkamervloer. Plak daarom antislip strips op de trap voor meer grip.

Meer weten over een kindvriendelijke trap? Lees dan ons artikel: 5 tips voor een veilige trap

Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

«

»

Close