TOP
DIY Easy Peasy DIY Interieur Kringloopliefde Thuis / Lifestyle

Tips: Je huis een make-over geven met een budget

Zo nu en dan (ik heb het soms wel maandelijks!) wil je gewoon wat nieuws in huis. Helemaal als je zo ongeveer 24 uur per dag thuis bent en dus altijd naar hetzelfde zit te staren, vanaf je plekje op de bank. Maar het kost zo’n berg geld om allerlei dingen te ondernemen in huis, te vervangen, te upgraden en toe te voegen. Daarom heb ik deze week een aantal handige tips om geld te besparen en tóch je huis weer een nieuwe look te geven. Dat is wat we willen toch? Leuke, mooie en nieuwe dingen voor een appel en een ei! Lees je mee?

Spelen met kleur

We weten allemaal wel dat je makkelijker (en goedkoper!) een nieuw verfje op de muur kunnen smeren dan een nieuw bankstel aanschaffen. Natuurlijk zou een kanariegele bank een heel andere look geven in je huiskamer, maar het is niet te doen als je elk halfjaar weer wat anders wil. Een muurverfje is daarom een uitkomst: goedkoper en eerlijk gezegd ook niet echt een grote klus! Je hebt het er snel op zitten. Misschien ben je een middagje (als het al zo lang duurt) bezig. Dat is het toch wel waard?

Als je tegels in de keuken hebt en je die echt niet meer leuk vindt, begin je niet zomaar even aan het bikken en nieuwe tegels plakken. Er is speciale tegelverf in bouwmarkten te vinden, waarmee je makkelijk en snel een ander kleurtje in je keuken (of zelfs badkamer!) krijgt. Easy peasy dus!

Neuzen in de kringloop

Ik weet niet of het jouw ding is, maar in een kringloop of goede doelen winkel, is vaak van alles te vinden voor een klein bedrag. Oude spullen of moderne, nieuwe (bijna niet gebruikte) dingen, waar jij weer van kunt profiteren! Want zo’n mooie grijze vaas die iemand naar de kringloop brengt, kan juist jouw huis weer wat extra Oempf geven! Wat meer diepte en een beetje meer detail! Ga daarom gewoon eens kijken. Niet met in je achterhoofd een lijstje wat je allemaal nodig hebt, maar open minded, want dan kom je veel spontaner terecht bij de echte pareltjes, die je in jouw huis kunt gebruiken.

Opstelling

Wat ook al heel veel effect kan hebben op hoe je huiskamer (of ander deel van je huis) eruit ziet, is gewoon alles op een andere plek neerzetten. Dat kost je helemaal geen cent en je hebt het zo uitgedokterd! Gewoon een beetje passen en meten. Als ik geen budget over heb om écht iets nieuws te proberen, gooi ik gewoon alle meubels op een andere plak. De tafel 180 graden draaien, de banken omzetten en de planten allemaal een ander plekje. Tada! Zeker weten dat je weer een heel ander gevoel krijgt als je binnen stapt!

Voor de echte klusser

Als je echt vastberaden bent om een grote verandering in huis te brengen als het gaat om je meubels, zijn ook daar best wat dingen te bedenken. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om een krijtverf look aan te brengen op die saaie kast waar je je eigenlijk al die tijd al groen en geel aan ergert? Je bent even bezig en het is soms best even een precies werkje, maar je zult er zeker plezier van hebben. En ben je echt handig of wil je best wat nieuws leren? Dan is het voor jou een leuke uitdaging om je bank eens een ander stofje te geven! Geen nieuw bankstel, maar een mooi stofje uitzoeken bij de stoffenzaak en zelf aan de gang. Dat doe je trouwens niet zomaar even snel hoor, verkijk jezelf daar niet op. Maar als je er tegen opgewassen bent, is het zeker heel erg gaaf om straks op je zelf bekleedde bank te kunnen zitten! En wat dacht je van het opleuken van kindermeubels? Klik hier voor een hele leuke tutorial!

Na deze tips te hebben gelezen, heb je vast wel wat energie gekregen. Wat ga jij aanpakken?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close