TOP
Thuis / Lifestyle

Tips om de griep te doorstaan als moeder

Inmiddels heerst alweer 7 weken de griep in Nederland. Vooral moeders zouden last hebben van griepverschijnselen. Met een volle agenda en vaak kinderen om je heen, is je weerstand wat minder. Met deze tips kom jij de griepperiode door!

Voldoende slapen

Pak zoveel mogelijk rust en ga daarom ook op tijd slapen. Kruip lekker gelijk onder de wol zodra je de kinderen naar bed hebt gebracht. Heb je jongere kinderen die een middagdutje doen? Doe hier gewoon aan mee! Een paar uur extra slaap kan wonderen verrichten, slaap is immers de beste medicijn.

Vraag hulp

Wanneer je te ziek bent om boodschappen te doen of je kinderen op bed te leggen, voel je dan niet bezwaard om hulp aan je familie te vragen. Laat je man de kinderen op bed leggen of schakel de oppas of buren in. Leg ook de kinderen uit dat je ziek bent en niet tot alles in staat bent en vraag ze om je hierbij te helpen. Kinderen die al wat ouder zijn kunnen jou helpen met huishoudelijke klusjes.

Accepteer het

Een griep komt áltijd op het verkeerde moment. Helemaal als je moeder bent, kun je dit absoluut niet gebruiken. Helaas hebben wij er allemaal wel eens te maken, accepteer het en focus vooral op je herstel. Wees ook niet te hard voor jezelf, dingen die je doet gaan eenmaal wat langzamer als je niet helemaal fit bent.

Geen regels

Laat de kinderen deze periode lekker wat langer op de iPad of laat ze dat extra snoepje voor een keer wel pakken. Dit is niet de periode om je druk te maken over de regels, je kunt jouw energie beter gebruiken om te herstellen. Focus je dus vooral op wat echt belangrijk is.

Frisse lucht

Af en toe even naar buiten doet wonderen. Door de hele dag binnen zitten word je vaak duf. Het beste is om tussen 11 en 15 uur naar buiten te gaan, in deze periode van de dag is het meeste zonlicht. Je zorgt dan gelijk voor aanvulling op je vitamine D!

Eet gezond en drink voldoende

Je lichaam kan extra vitaminen nu goed gebruiken, zorg dus dat je voldoende en gezond eet. Neem wat extra stukken fruit op een dag en schep wat extra groenten op tijdens het avondeten. Het is ook heel belangrijk dat je goed blijft hydrateren, je lichaam heeft vocht nodig om afvalstoffen te verwijderen. Laat koffie en alcohol liever staan, deze producten onttrekken juist vocht.

Hygiëne

Een goede hygiëne is misschien wel het allerbelangrijkst bij een heersende griep. Je wil natuurlijk niet dat jouw kind straks ook ziek in bed ligt. Was daarom wat vaker je handen, gebruik daarbij het liefst desinfecterende handzeep. Hoest in je arm in plaats van je handen en zorg dat je partner eventuele taken voor de kinderen overnemen.

«

»

Close