TOP
Tips om duurzamer te leven
Thuis / Lifestyle

Tips om duurzamer te leven

Steeds meer mensen zien in dat het belangrijker is om duurzamer te leven. Niet alleen voor onszelf, maar juist voor de generatie na ons. Je wilt immers toch dat je (klein)kinderen een goed leven kunnen hebben? Maar hoe kan je dan duurzamer leven? Dat lees je in dit artikel.

Duurzamer eten en koken

Door aanpassingen in je eten en koken kun je veel duurzamer leven. Er zijn veel aanpassingen die je kunt maken. Dit betekent niet dat je opeens veganistisch moet gaan leven. Alleen al door één dag per week plantaardig te eten ben je duurzamer bezig. Vervang dan je stukje vlees door bijvoorbeeld peulvruchten, zoals soja en kikkererwten. Eet je nu vaker dan een keer per week vis? Beperk dit dan tot een keer per week. Er wordt namelijk veel overbevist, wat niet goed is voor het milieu. Als je toch vaker vis wilt eten, beperk de hoeveelheid vette vis dan tot een keer per week. In vette vis zitten namelijk milieutoxinen, die ongezond voor je zijn. Als je een keer per week vette vis eet is het niet schadelijk. Daarnaast kan je energie en/of gas besparen door minder vaak te koken. Ga bijvoorbeeld mealpreppen. Je maakt dan meerdere maaltijden tegelijkertijd voor meerdere dagen. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Als je de maaltijd pas na twee dagen wilt eten, moet je het bewaren in de vriezer.

Duurzamer eten en koken

Duurzamere apparaten

Kies zoveel mogelijk voor apparaten met het label a. Binnen het label a heb je ook de keuze tussen A+, A++ en A+++. Het label A+++ is de beste keuze. Ook bij de keuze qua lampen kun je kiezen voor een variant met een A label. Heb je een niet zo duurzaam apparaat, maar is het nog niet toe aan vervanging? Wacht dan tot het toe is aan vervanging. Anders is het ook zonde en minder goed voor het milieu. Een andere optie is om dit apparaat te verkopen.

Ga op vakantie met de trein of met de auto

Je leeft veel duurzamer door met de trein of met de auto op vakantie te gaan. Je bent met de auto of trein zo in Engeland, Frankrijk of Duitsland. Wil je iets verderweg op vakantie? Dan is Spanje ook een goede optie. Dit is niet zo ver rijden met de auto. Je kunt bijvoorbeeld een Javea huis huren. Heb je behoefte aan meer luxe? Kies dan voor een Villa Javea.

Gebruik ook vaker de fiets door voor kleinere afstanden de auto te laten staan. Is je werk niet zo ver weg, maar wel te ver om te fietsen met een normale fiets? Overweeg dan om een elektrische fiets aan te schaffen.

«

»

Close