TOP
Tips om een kleine badkamer in te richten
Interieur Thuis / Lifestyle Wonen

Tips om een kleine badkamer in te richten

Heeft jouw woning een kleine badkamer? Niet getreurd: ook van zo’n kleine ruimte kun je een hele mooie badkamer maken. Je moet alleen even weten welke punten extra aandacht nodig hebben. Hieronder lees je 6 handige tips om jouw kleine badkamer praktisch en ruimtelijk in te richten. Veel succes!

Tip 1. Kies een rustig en licht kleurenpalet

Lichte kleuren laten een ruimte direct groter lijken. Het is daarom slim om in jouw kleine badkamer vooral gebruik te maken van een licht kleurenpalet. Wit is altijd erg mooi, maar ook beige- of pasteltinten werken prima. Zorg er wel voor dat het geheel rustig blijft ogen. Combineer dus niet te veel verschillende kleuren met elkaar. Wil je toch een speels effect creëren? Wissel dan af binnen dezelfde tint. Combineer bijvoorbeeld twee lichte blauwtinten met elkaar of ga voor een mix van helder wit en wat stoerder grijs.

Tip 2. Gebruik grote spiegels

Spiegels zijn natuurlijk onmisbaar in een badkamer, maar hebben ook een andere handige functie. Een spiegel weerkaatst namelijk het licht en zorgt zo voor een ruimtelijk effect. Maak daarom gebruik van een zo groot mogelijke badkamerspiegel. Bij voorkeur eentje zonder lijst of met een smalle spiegellijst.

Tip 3. Plaats een glazen douchewand

Plaats een glazen douchewand

Vervang een douchegordijn, douchecabine of muur liever voor een glazen douchewand. Omdat je er doorheen kunt kijken, oogt de kleine badkamer een stuk groter. Ook wordt het daglicht door de glazen wand mooier verdeeld. Een inloopdouche met compacte douchewand neemt bovendien erg weinig ruimte in beslag.

Tip 4. Ga voor hangende kasten

Schaf badkamermeubels aan met een compact design, zodat ze zo min mogelijk ruimte in beslag nemen. Voor een ruimtelijk effect is het daarnaast mooi om te kiezen voor hangende kasten. Hierdoor lijkt het geheel luchtig en is de vloer ook veel gemakkelijker schoon te maken. Kun je wel wat extra opbergruimte gebruiken, maar is er geen plek voor een ruim wastafelmeubel of een hoge kast? Hang dan een spiegelkast boven de wastafel. Spiegelkasten zijn compact en zorgen door de spiegeldeuren voor een ruimtelijk effect.

Tip 5. Gebruik grote badkamertegels

Hoe minder voegen er zichtbaar zijn, hoe groter de badkamer lijkt. Kies daarom voor grote badkamertegels in een effen kleur. Een andere optie is een volledig naadloze badkamervloer zoals een gietvloer.

Tip 6. Denk goed na over de indeling

Let bij het inrichten van de badkamer goed op de indeling. Zorg ervoor dat er voldoende bewegingsruimte overblijft en dat je het niet ‘volpropt’ met zo veel mogelijk meubels of sanitair. Less is more!

«

»

Close