TOP
Thuis / Lifestyle

Tips om jouw goede voornemens vol te houden

We zitten alweer ruim twee weken in het jaar 2019. Komende maandag is het Blue Monday. Dit wordt gezien als de meest deprimerende dag: koude, donkere dagen en voornemens die rond deze periode sneuvelen. Wij hebben voor jou de tips op een rijtje gezet waarmee jouw goede voornemens stand houden!

Houd het haalbaar

Wil je gezonder eten, stoppen met roken, je huis altijd opgeruimd hebben én meer boeken lezen? Vaak is een aanpassing in je dagelijkse routine al een uitdaging, meerdere veranderingen zijn gedoemd om te mislukking. Wil je toch meerdere voornemens laten slagen in 2019, doe het dan stapje voor stapje. Begin bijvoorbeeld met het stoppen met roken. Wanneer dit gelukt is, haal dan het gezonder eten en meer sporten erbij in de dagelijkse routine. Op deze manier is het makkelijker om te wennen aan een nieuwe leefstijl.

Deel het

Social media maken ons allemaal een beetje onzeker. Het leven van een ander op zo’n platform lijkt perfect iedereen lijkt afgetraind te zijn. Misschien wil je Instagram en Facebook daardoor vooral ontwijken, maar je kunt er ook je voordeel uithalen! Maak kenbaar dat je wil afvallen of stoppen met roken, je wil nu liever niet falen en dat geeft een extra stimulans om door te gaan. Maar maak je tussentijdse doelen ook kenbaar, je volgers op social media zullen je aanmoedigen en dat heeft ook een positief effect. Daarnaast is het gemakkelijk om contact te maken met mensen die hetzelfde willen bereiken als jij.

Schrijf het op

Begin met concreet opschrijven van je doelen. Wat wil je bereiken, wanneer en waarom? Hang dit bijvoorbeeld in de woonkamer of in de keuken, zodat je elke dag herinnert wordt aan je doel. Houd daarnaast ook een dagboek bij, waarin je opschrijft hoe het ervoor staat. Het werkt motiverend om te zien dat je steeds dichter bij je doel komt. Door het op te schrijven onthoud je ook beter wat je wil bereiken en ben je nog meer vastberaden om het doel te behalen.

Beloon jezelf

Straf jezelf niet als je toch zojuist voor een moorkop hebt gekozen in plaats van een appel. Het is geen ramp! Door jezelf te belonen als je tussentijdse doelen hebt behaald werkt meer motiverend dan jezelf te straffen als je hebt gefaald. Focus je daarom op de positieve dingen, je zal dan gemakkelijker je doel bereiken. Gun jezelf ook wat leuks als je iets hebt behaald, het liefst iets wat jou verder helpt met het doel. Kies dus niet voor een reep chocola als je juist wil afvallen, maar beloon jezelf met mooie kleding of een nieuwe sportoutfit.

«

»

Close