TOP
Kerst

Tips om netjes je kerstversiering op te bergen

Het feest van Driekoningen is net geweest en dat betekent dat het echt tijd is om de kerstversieringen op te ruimen. Maar wil je volgende kerst niet weer met kapotte kerstballen en geknoopte verlichting zitten? Met de volgende tips berg jij je kerstversiering netjes op voor het komende jaar!

Lichtsnoeren

Wie kent het niet? Je wilt de kerstboom optuigen maar je bent eerst minimaal een uur bezig om de lichtsnoeren uit de knoop te halen. Voorkom vast frustratie voor komend jaar en wikkel de kerstverlichting om een stuk karton of bijvoorbeeld een pringlebus. Een andere manier is om de lampjes om je hand te wikkelen en plak het vervolgens vast met een stuk tape om het bij elkaar te houden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de lampjes gewoon het hele jaar in huis te laten hangen! Want wie zegt dat deze gezellige lampjes enkel voor de Kerstdagen zijn? Decoreer je huis met deze verlichting en je hebt er het hele jaar plezier van.

Kerstballen

In verschillende winkels zijn dozen verkrijgbaar die er speciaal zijn om je kerstballen in op te bergen. Maar je kunt ook zelf aan de slag! Eierdozen zijn ideaal om kleine kerstballen in te bewaren. Grotere versiering kun je goed opbergen in plastic bekertjes die je naast elkaar in een doos zet. Door daar weer een stuk karton op te leggen, maak je weer een nieuwe ‘verdieping’. Zo kun je ballen op elkaar stapelen tot de doos vol zit. Voor ballen die wat kwetsbaarder zijn is het raadzaam om het in te pakken in papier of oude kranten voor extra bescherming. Plastic ballen kun je sorteren in plastic zakjes, bijvoorbeeld op kleur.  Zo houd je de versiering netjes bij elkaar.

Kerstboom

Wanneer je de kerstboom nieuw koopt, zit hij nog netjes in de doos. Maar zodra je de boom na een keer gebruiken weer terug wil stoppen in de doos, is dat bijna niet mogelijk! De takken staan dan wat uit elkaar en is het lastig om het weer passend in de doos te krijgen. Tip: Gebruik een touw of riem om de takken aan elkaar te binden. Het zal een hoop ruimte schelen. Tegenwoordig zijn er ook kerstboomtassen te koop. In de meeste tassen passen kerstbomen van wel 2 meter hoog.

Decoraties netjes bewaren

Gebruik voor overige, niet kwetsbare kerstversieringen plastic zakjes met een sluiting. Sorteer de decoratie op vorm of kleur. Lege waterflesjes zijn weer ideaal om bijvoorbeeld kralenkettingen in op te bergen. Plak op iedere doos die je gebruikt een etiket en schrijf daarop wat er in de doos zit. Zo kun je alles weer makkelijk terugvinden. Door de jaren heen is de kans ook groot dat je veel versieringen hebt verzameld die je niet meer gebruikt. Maak daar een ander blij mee, dit scheelt jou ook weer opbergruimte.

«

»

Close