TOP
Mama

Tips tegen ochtendmisselijkheid

Ochtendmisselijkheid.  Voor de vrouwen die zwanger zijn of zijn geweest, is dit vast geen onbekend iets. Vooral in de eerste drie maanden, kan dit flink opspelen elke dag. Dat is niet zo fijn om je dag mee te beginnen! Daarbij is het voor velen niet alleen een ochtend probleem, maar gaat het de hele dag door. Voor sommigen is het zelfs zo erg, dat de eerste maanden (of zelfs de volle negen maanden) in het teken staan van kokhalzen, overgeven, afkeer van veel soorten voedsel en uitdroging. Uitdroging is iets wat je wilt voorkomen natuurlijk, want als het te lang doorgaat, beland je in het ziekenhuis. Maar hoe zorg je er dan voor dat je niet teveel last hebt van de misselijkheid? Zijn er tips en trucs die helpen of moet je het maar uitzitten en hopen dat het niet te lang duurt?

Er zijn heel veel slimme tips die je kunnen helpen met de misselijkheid die je tijdens ja zwangerschap ervaart. Je moet echter wel onthouden dat deze oplossingen lang niet voor iedereen helpen en niet elke tip is voor iedereen geschikt. Lees je mee voor een aantal fijne manieren om van je misselijkheid af te komen?

Verse gember thee

Misschien is dit niet per se het eerste waar je aan denkt, maar verse gember thee kan heel goed helpen tegen de misselijkheid! Zorg ervoor dat het echt verse thee is, van een stuk gember, in plaats van theezakjes uit het theeschap. Je kunt bijvoorbeeld een grote pot thee zetten en hier de hele dag door kopjes van drinken. Zo verdeel je ook meteen het vocht over de dag, heb je een gezond drankje en heb je wat meer controle over je misselijkheid! Gember thee heeft een heerlijke subtiele smaak en is ook heel lekker om koud te drinken! Voor in de zomer: ijsblokjes erbij en hoppa: een frisse ijsthee!

Begin de dag met een hapje

Voor velen begint het misselijkheidsprobleem al meteen bij het wakker worden. Je doet je ogen open en een golf van beroerte overvalt je. Helemaal niet lekker natuurlijk. Daarom wordt ook vaak de tip gegeven om iets lichts bij je bed te bewaren, om je dag mee te beginnen. Dat kan een toastje of een cracker zijn bijvoorbeeld, om maar een klein laagje in je maag te vormen. Een klein beetje eten kan je al helpen, want een lege maag geeft vaak nóg meer misselijkheid! Als je een droge cracker niet wegkrijgt, kan je er een flesje water bij drinken.

Vla en crackers

Ja echt! Vanille vla en crackers is voor sommigen echt de oplossing! Lekker iets zoets en iets hartigs. Dit is meteen een lichte maaltijd, die je regelmatig kunt nemen, als je misselijkheid weer toeneemt!

Sowieso is het slim om met regelmaat te eten. Niet drie maaltijden per dag, maar minstens zes. Dat mogen kleine hapjes zijn, zoals een stuk fruit, vla of een cracker. Zo houd je ook je suikerspiegel op peil. Houd wel in de gaten dat je gezond blijft eten en niet teveel suikers nuttigt. Suikers laten je bloedsuikerspiegel namelijk enorm omhoog gaan en na de suikerboost, weer snel omlaag gaan. Dat kan voor nog meer misselijkheid zorgen en het is natuurlijk ook ongezond! Je kunt ook lekker een bord vol rauwe groenten klaarmaken. Stukjes wortel, paprika, tomaat en komkommer. Als je die gedurende de dag eet, ben je er zeker van dat je genoeg binnenkrijgt en gezond bezig bent!

Welke tips heb jij tegen ochtendmisselijkheid?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close