TOP
Wonen

Tips voor de perfecte slaapkamer

De slaapkamer is dé plek in huis waar je helemaal tot rust komt. Het liefst natuurlijk met een vleugje romantiek. Gebruik deze handige tips om van je slaapkamer je favoriete plek te maken.

Val makkelijk in slaap

Kom je vaak lastig in slaap of lig je veel te woelen? Dan kan het best zijn dat de temperatuur van jouw slaapkamer te hoog is. Deze ligt idealiter tussen de 15-18 graden Celsius. Een raampje openzetten, tijdens of voordat je gaat slapen, maakt aardig verschil. Wil het kwik echt niet lager dan 25 graden zakken? Denk dan aan een ventilator of airco in de slaapkamer voor extra verkoeling.

Zorg voor rust

Geluid is nog zo’n rustverstoorder. Dit kan overal door zijn. Last van veel herrie van het verkeer buiten? Dat weer je door goede kwaliteit dubbele beglazing en dikke gordijnen. Een kleed zorgt ook voor een fijnere akoestiek. Vervang verdere holle door massieve deuren, repareer piepende apparaten en scharnieren. Hoor je ’s nachts geritsel op het plafond? Dan zal je iets aan muizenbestrijding moeten doen.

Alles uit het zicht

In een slaapkamer hoopt zich vaak al snel een verzameling aan spullen op. Stapels gedragen kleding, uit te zoeken wasgoed, nieuwe aankopen, dingen die je weg wilt doen; het vindt daar allemaal zijn plek. Door rommel om je heen blijft je je onrustig voelen. Ruim grondig op, zorg voor kasten met deuren waarin je alles uit het zicht bewaart en zorg voor voldoende muur- of deurhaken.

Wel of geen tv?

De één zweert erbij, maar tv’s, laptops en andere apparatuur zijn niet echt bevorderlijk voor je nachtrust. Je aandacht blijft er naartoe trekken en het houdt bovendien je partner aardig uit zijn slaap. Houd je het zen, wijs alle elektronica dan de deur en ga voor een boek of tijdschrift. Koop daar meteen een sfeervol nachtkastje voor, in combinatie met een fijn nachtlampje in plaats van een hoog en ongezellig toplicht.

Speel met kleur

Voeg kleur en structuur toe om de slaapkamer gezellig en uitnodigend te maken. Verf een of meerdere wanden, kies voor een fraai (foto-) behang, en denk ook aan kleurige plaids, kleden, kussens of het toevoegen van een mooi hoofdbord van hout of stof. Lichte tonen en luxe donkere, warme tinten zijn er ideaal voor. Maar heb je een slaapkamer op het noorden, dan kan juist een fel kleurtje de slaapkamer laten sprankelen.

«

»

Close