TOP
Beauty Gezondheid

Tips voor een droge en gevoelige huid

Iedereen heeft een ander huidtype en de één kan meer hebben dan de ander. Misschien geeft jouw huid geen kik als je vier lagen make-up over elkaar smeert en onregelmatig reinigt, maar als je een gevoelige huid hebt of een droge huid, dan heb je grote kans dat het onzorgvuldig omgaan met make-up je wat problemen kan bezorgen. Wat voor moeder ben jij? Ben jij een mama die bijna geen tijd heeft voor zichzelf, een mama die zich niet kan herinneren wanneer er voor het laatst echt een momentje was om voor jezelf te zorgen? Makeup erop, je haren lekker fris gewassen en mooi opgestoken… Smeer jij gauw wat foundation op je gezicht, om dan gauw de deur uit te gaan? Met een gevoelige of droge huid is dat echt geen goed idee. Daarom voor jou: tips om goed voor je huid te zorgen!

Reinigen

Een logische tip misschien, maar het reinigen van je gezicht kan er maar zo bij in schieten. Als je al weinig tijd hebt voor je beauty routine, is dat best te begrijpen. If that’s the case: Bekijk deze supersnelle beauty hacks voor mama’s eens! Zorg ervoor dat je dagelijks je gezicht wast. En dan niet alleen in de ochtend, om de slaap er vanaf te wassen, maar ook in de avond. Juist dan, na een dag make-up te hebben gedragen, gezweet te hebben en je gezicht bloot te hebben gesteld aan alles wat in de lucht zweeft, heeft je huid het nodig om schoongemaakt te worden. Je huid heeft het nodig om te kunnen ademen, om te voorkomen dat er onderhuidse ontstekingen en mee-eters ontstaan. Geef je huid dus minstens ‘s nachts rust!

Maskertjes

Er zijn tientallen merken en soorten maskertjes die je kunt kopen voor je gezicht. Van fruitige, bloemige tot honing maskertjes. Gezichtsmaskertjes die ook erg erg in zijn de laatste jaren, zijn de klei-, modder-, algen- en charcoal maskertjes. Charcoal is houtskool. Dit wordt tegenwoordig ook veel gebruikt in tandpasta, om je tanden te bleken. Deze drie soorten maskertjes zijn echter niet handig om te gebruiken als je huid snel reageert op producten of als je al een droge huid hebt, want ze zijn namelijk uitdrogend. Ze trekken de oliën uit je huid, waardoor je huid alleen maar verslechtert. Als je een vettige huid hebt, kun je deze maskertjes juist wel gebruiken. Gebruik bij een gevoelige of droge huid liever maskertjes die juist vocht en olie bevatten, zodat je huid hiermee verrijkt wordt. 

Aloë Vera

Misschien heb je wel verschillende crèmes geprobeerd om je huid te hydrateren, om er steeds weer achter te komen dat het je huid niet veel helpt en eerder problemen geeft, omdat je huid er zo heftig op reageert. Wat dan slim is om te doen, is Aloë Vera gebruiken. Gebruik dan wel een soort die bijna honderd procent puur is. 98 of 99 procent, bijvoorbeeld. Als je een tube Aloë Vera hebt die maar zo’n 40% pure Aloë Vera bevat, zal het weinig uitwerking hebben. Maar de pure Aloë hydrateert je huid niet alleen, maar helpt ook om je huid te kalmeren bij reacties en ontstekingen. Daarbij reinigt het ook! Smeer je gezicht na het wassen in met Aloë Vera. Het werkt net zo goed als een dagcrème of nachtcrème.

Voeding

Je kunt je huid hydrateren door middel van een maskertje of Aloë Vera, maar om een stralende en gevoede huid te behouden, is het ook belangrijk om goed te drinken. Water spoelt je lichaam, reinigt het daarmee dus ook van afvalstoffen, die je daardoor niet hoeft te lozen via je huid. Oftewel: drinken zorgt voor een schonere huid. Echt? Ja echt!
Naast drinken, is het ook belangrijk om te letten op je voeding. Het is echt geen probleem als je eens in de zoveel tijd geen zin in een gezonde, homemade maaltijd hebt en kiest voor fastfood, maar als dit regelmatig voorkomt en ook nog gebeurt in combinatie met ongezond snacken, kan je huid er flink onder lijden. En dit merk je vanzelf, want zodra je lichaam teveel ongezonde voeding krijgt (denk aan vetten en suikers), gaat je huid protesteren. Hallo puistjes! En dat is niet waar je op zit te wachten! Let dus zeker ook op je voeding!
Dit betekent echter niet dat iedereen met een onregelmatige huid, ongezond eet. Sommige typen huid reageren heel snel en zijn gevoelig van zichzelf. Dit kan te maken hebben met de hormoonhuishouding. Dat is iets waar je niet altijd zomaar een oplossing voor hebt, jammer genoeg. 

Heb jij een droge of gevoelige huid? En hoe zorg jij ervoor dat jouw huid gezond en stralend blijft?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close