TOP
Interieur Thuis / Lifestyle

Tips voor een stijlvolle keuken

De keuken is een deel van het huis, waar we veel tijd in besteden. Koken, maar ook bakken, eten en gewoon gezellig samenzijn. In veel huizen is er sprake van een open keuken. Dan is de keuken dus niet een aparte ruimte, maar één met de huiskamer. Vaak  staat er dan een grote eettafel of een kookeiland met barstoeltjes, waar je heerlijk op kunt zitten en kletsen. Als moeder het eten kookt, is het toch gezellig om als kinderen samen daar aan het kookeiland met een kop thee en een koekje bij te kletsen over je dag? En in de avond is het een fijne plek om samen te borrelen met een heerlijk glas wijn. Je wilt daarom wel dat je keuken stijlvol is ingericht, naar jouw smaak. Dan voel je je er fijn, dan is het je thuis. Maar hoe doe je dat?

De basis

Als je een drukke huiskamer hebt met veel kleur, dan is het overweldigend en erg veel, als je keuken ook een bom van kleur is. Helemaal als je kiest voor een drukke print op de muur. Ga daarom terug naar de basiskleuren. Ga voor grijs, wit of zwart. Houd het rustig. Hoe rustiger, hoe mooier en eleganter het oogt. Je kunt voor alledrie de kleuren gaan, dat is mooi te combineren. Witte kastjes met een zwart aanrechtblad en grijze stoeltjes voor aan tafel bijvoorbeeld. Dat maakt niet druk, maar straalt kracht en rust uit. Heel stijlvol. 

Decoratie

Voor decoratie kun je heel subtiel gaan voor hout. Houten plankjes aan de muur met mooie kruidenpotjes bijvoorbeeld of een rij weckpotten met verschillende inhouden. Pasta, koekjes, snoepjes, havermout, rijst en suiker. Dat geeft weer juist een heel huiselijk gevoel, zodat je keuken niet koud en emotieloos is. Ook je handdoek, theedoek en vaatdoeken kun je heel onopvallend in de basiskleuren houden. Maar als je juist wat kleur wilt overnemen vanuit de huiskamer, is dat ook heel mooi. Dan wordt het wat speelser en vrolijker. Geel, groen en blauw zijn ideale kleuren om een vrolijke stemming in je keuken te brengen. Dat kun je in je handdoeken, theedoeken en vaatdoeken doen, maar ook door een schilderij aan de muur te hangen, de kleurplaten van de kinderen of kleine snufjes en beeldjes. 

Groen in je keuken

Als je je keuken nog te leeg vindt of je bent sowieso fan van groen in huis: doen! De pannenkoekenplant, cactussen en luchtzuiverende planten zoals de Hedera bijvoorbeeld, passen perfect in de keuken. Als je het leuk vindt, kun je ook mooie ijzeren potjes op een wandplank zetten met verse kruiden. Het staat ontzettend leuk en is ook nog eens heerlijk voor in al je gerechten. Verse kruiden geven vaak ook een lekkere geur af. 

Als je een keuken hebt met grote ramen en een brede vensterbank, kan het ook mooi zijn om hogere planten neer te zetten. Kleine boompjes bijvoorbeeld. Het geeft een levendige indruk en het zorgt er ook voor dat niet de hele buurt bij je binnen kijkt als ze door je raam kijken! De Drakenklimop, Dracaena Janet Lind, Vrouwentong en de Vioolplant zijn redelijk hoog. Niet hoog genoeg? Zet ze in een hoge pot. Je kunt ook gaan voor varens of kleine palmboompjes. Die zijn nog wat hoger!

Wat doe jij om je keuken te laten voelen als jouw thuis? Hoe richt jij het in?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close