TOP
telefoon opladen
Hebbedingetjes Praktisch

Tips voor kiezen telefoon oplader

We kennen het allemaal, je staat ergens en de batterij van je telefoon is leeg, wat nu? Het is erg vervelend en komt regelmatig voor. Maar om er voor te zorgen dat je altijd op pad kunt met een volle accu, is een goede oplader belangrijk. Hoe kies je een goede oplader voor jouw telefoon? De batterij is leeg en dan moet je je telefoon van nieuwe energie voorzien. Als je op zoek gaat naar een goede oplader moet je kijken naar een aantal factoren:

  • Welke aansluiting heb ik nodig?
  • Hoeveel Ampère is geschikt?
  • Waar moet mijn telefoon worden opgeladen?

Deze vragen worden hier beantwoord zodat jij een geschikte oplader kunt kiezen, want er is keuze genoeg.

Aansluiting kiezen

Het is belangrijk dat je de juiste aansluiting kiest als je een oplader zoekt. De stekker oplader moet dan gelijk zijn aan de aansluiting van je telefoon. Zo hebben Android telefoons bijvoorbeeld micro USB en USB C. Apple telefoons hebben andere aansluitingen dan bijvoorbeeld de iPhone. Als je een iPhone hebt die na de iPhone 5 op de markt is gebracht, dan heeft deze een lightning aansluiting. Misschien heb je een eerder model en dan is het opladen mogelijk met een brede 30 pins kabel.

Ampère en telefoon opladers

Een ander woord voor Ampère is stroomsterkte, dit is belangrijk bij het kiezen van een oplader. Het bepaalt namelijk voor een deel hoe snel je batterij kan opladen. Het kan zijn dat het aantal Ampère op je oude oplader staat. Anders zou je in de handleiding kunnen kijken welke je nodig hebt. Let er op dat je nooit teveel Ampère gaat gebruiken. Bij twijfel kun je beter advies vragen welke oplader je het beste kunt kiezen.

Overal je telefoon opladen

Een auto oplader, of een lader die thuis en op het werk gebruikt kan worden? Je hebt bijvoorbeeld losse adapters met USB of één die in het stopcontact moet? Het is goed om na te gaan waar je je telefoon wilt opladen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je overal bereikbaar bent en beschikt over een volle accu. Het aanbod opladers is erg groot, maar bekijk goed welk merk je hebt, welk type, welke aansluiting en dan pas kun je de juiste keuze maken. Het gaat er om dat je de tijd neemt om te kiezen en dan kun je je telefoon weer veilig opladen.

 

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close