TOP
Tips voor meer sfeer in de badkamer
Interieur Thuis / Lifestyle Wonen

Tips voor meer sfeer in de badkamer

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Toch blijkt het in de praktijk heel lastig om er echt een gezellige sfeer te maken. Doordat een badkamer meestal is bekleed met tegels, is de sfeer al snel koud en steriel. Wil jij de badkamer gezelliger maken? Check deze tips voor meer sfeer in de badkamer!

1. Nieuwe verlichting

In de badkamer moet waterdichte verlichting worden geplaatst. De minimale eis is IP44, omdat het een vochtige ruimte is. Zou je andere lampen plaatsen, dan is er kans op kortsluiting of roest door het vocht. Toch kun je de badkamer een heel gezellige en warme sfeer geven met verlichting. Ga bijvoorbeeld voor dimbare led spots! Er zijn twee soorten dimbare led spots: met of zonder dim-to-warm. Spots met dim-to-warm krijgen een warmere lichtkleur als je ze dimt. Een groot voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt switchen tussen fel licht (bijvoorbeeld om je tanden te poetsen) en gedimd en warm sfeerlicht (als je in bad wilt).

2. Houtkleuren geven warmte

De badkamer heeft meestal een basis van strakke tegels. Het is daarom een heel mooi contrast als je houtkleuren in de ruimte gebruikt. Ga bijvoorbeeld voor badkamermeubels in een warme houttint. Je kunt ook houten items toevoegen of voor bamboe gaan. Je hebt bijvoorbeeld hele leuke bamboe accessoires, die goed bestand zijn tegen vocht en die een mooie en warme tint hebben. Hout geeft een sfeer van luxe in de badkamer.

3. Planten in de badkamer

Planten in de badkamer

Misschien denk je er niet meteen aan, maar planten doen het vaak heel goed in de badkamer. Er zijn diverse tropische planten die gewend zijn aan vochtige omstandigheden. Sommige van deze planten doen het goed in een minder verlichte ruimte, zoals bijvoorbeeld de lepelplant, de graslelie en de varen. Heeft je badkamer ramen waardoor ook zonlicht naar binnen valt? Dan kun je kiezen uit een vrijwel eindeloze rij planten – de enige die het echt niet goed zullen doen zijn woestijnplanten die snel ‘verdrinken’. Vind je eigenlijk geen geschikte plaats op een plank of op de grond? Kies dan voor een of meer hangplanten.

4. Gebruik accessoires

Een badkamer kan heel gezellig worden gemaakt met mooie accessoires. Zet bijvoorbeeld wat mandjes neer of maak gebruik van een mooie zeepset. In grotere badkamers zie je vaak een bamboe of houten ladder waar decoraties aan worden gehangen. Je kunt ook diverse gebruiksvoorwerpen slim kiezen waardoor ze ook mooi dienen als decoratie. Ga bijvoorbeeld voor een mooie wasmand, kies een originele wc-bril of ga voor een design-vuilnisbakje. Zo maak je je badkamer heel sfeervol met leuke accessoires en nuttige gebruiksvoorwerpen.

5. De luxe van een spa

Wat is nu de reden dat sommige badkamers eruitzien als een luxe spa? Dan heeft meestal weinig te maken met oppervlak, want ook in een kleine badkamer kun je deze sfeer bereiken. In een spa wordt vaak gespeeld met texturen en vooral hout is weer populair. Daarnaast zijn er luxe items, zoals extra dikke badhanddoeken. Deze worden zowel als decoratie gebruikt, als bedoeld voor praktisch gebruik. Door op die manier wat kleine aanpassingen te maken, maak je ook jouw badkamer tot een luxe spa.

De badkamer is een belangrijke plek. Hier start en eindig je je dag. Daarom is het goed om eens te kijken of een andere inrichting je badkamer gezelliger zou maken. Soms is daar even wat werk voor nodig – bijvoorbeeld als je inbouw spots gaat plaatsen. Maar soms kan ook het aanpassen van kleine decoraties en accessoires al zorgen voor een heel nieuwe sfeer in de badkamer. Ga je de badkamer verbouwen? Dan kun je van tevoren al rekening houden met de sfeer die je wilt bereiken.

«

»

Close