TOP
Thuis / Lifestyle

Tips voor sieraden bij kinderen

Vroeg of laat kan het voorkomen dat je kinderen gaan vragen om sieraden. Wellicht vind je het zelf ook ontzettend leuk of heb je er nog geen mening over. In ieder geval kunnen we ons voorstellen dat sieraden bij kinderen wat vragen oproept. In dit artikel vind je diverse tips waar je op kunt letten bij het dragen van sieraden bij kinderen.

Kettingen bij kinderen

De allerbelangrijkste tip voor sieraden bij kinderen, is kiezen voor echt zilver of goud. Een kinderhuid is vaak nog erg gevoelig en je wilt de huid niet irriteren of beschadigen door goedkope materialen te gebruiken. Zilveren kettingen zijn ontzettend leuk voor kleintjes, maar let er op dat de ketting niet te groot of te klein zijn. Aan een te grote ketting kan een kind blijven hangen en een te kleine ketting zit wellicht snel te strak. Laat je kinderen kettinkjes alleen in jouw bijzijn dragen. Draag de sieraden bijvoorbeeld alleen op speciale momenten, zoals feestjes. Zo houd je het dragen van sieraden bijzonder en kun je je kinderen goed in de gaten houden tijdens het dragen.

Oorbellen bij kinderen

Oorbellen zijn misschien wel de meest voorkomende sieraden voor kinderen. Sommige ouders kiezen er voor om de oorbellen al op jonge leeftijd bij een kind te schieten, anderen wachten er mee of kiezen helemaal niet voor oorbellen. Als ouder heb jij het beste voor met je kind, dus je weet zelf of het schieten van oorbellen een goede keuze is. Een voordeel van oorbellen schieten of vrij jonge leeftijd is dat kinderen de pijn en het heelproces niet op latere leeftijd hoeven mee te maken. Een nadeel is dat kinderen misschien helemaal geen oorbellen willen. In dat geval heb jij de keuze al voor ze gemaakt. Kies in ieder geval voor een specialist die vaker oorbellen bij kinderen heeft gezet en lees bijvoorbeeld reviews over de juwelier of piercer. Let vooral op hoe ze met kinderen omgaan, vanaf welke leeftijd ze de oorbellen zetten of de hygiene van de winkel.

Armbanden bij kinderen

Armbandjes zijn ook sieraden die je vaak ziet bij kinderen. Armbanden kun je aan je kinderen geven met hun naam er op of omdat je kinderen het zelf erg leuk vinden. Een naamarmband is ook handig voor meerlingen! Let er, net als bij de oorbellen en kettingen op dat je goed materiaal gebruikt, bijvoorbeeld zilver of goud. Let ook op de maat van het sieraad. Kinderen groeien snel dus controleer vaak of het armbandje niet te strak zit om de pols. Je wilt de pols van je kind natuurlijk niet afknellen. Ook een te los armbandje kan er voor zorgen dat je kind ergens aan blijft hangen.

Welk sieraad je ook kiest: denk goed na over je keuzes, let op de juiste materialen en maten en wees alert wanneer je kinderen de sieraden dragen.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close