TOP
Kids Kringloopliefde

To do’s bij het inrichten van de babykamer

De babykamer is niet iets wat je zomaar even in elkaar flanst. Daar gaat heel wat in zitten! Tijd bijvoorbeeld, moeite, liefde en emotie. Sowieso heb je, als je zwanger bent, nogal wat heftigere emoties en gevoelens. Alles is wat meer extreem. Huilen, lachen…En je drang om een perfect kamertje te creëren, is dus flink aanwezig. Je wilt een mooi kamertje voor het allerliefste kindje dat je ooit zult zien en ontmoeten. Ga er dus serieus mee aan de slag, neem de tijd ervoor. Probeer zoveel mogelijk de impulsaankopen te vermijden door jezelf goed voor te bereiden. Geen snelle handelingen. En ben je ergens nog niet heel zeker over? Dan kom je er toch later op terug? Je hebt negen maanden de tijd, waarom zou je haasten? Maar welke dingen moet je zeker in gedachten houden als je begint aan het inrichten en aankleden van je babykamertje?

Budget

Niet iedereen heeft de luxe om een willekeurige winkel in te wandelen en een complete babykamer aan meubels te kopen voor een smak geld. En zou dat moeten? Is alles beter als je het nieuw koopt? Welnee! Er zijn zoveel opties voor degenen die een klein budget hebben! Marktplaats is dan sowieso een goede keuze. Daar vind je zoveel babyspullen, voor weinig geld! En vaak zijn ze nog in nieuwe staat! Want zeg nou zelf…een baby verslijt niet zomaar een commode! Kringlopen zijn ook heerlijk om te snuffelen! Hoeveel leuks je daar kunt vinden voor echte bodemprijzen, is ongelooflijk! Ontzettend veel stijlen, oude en nieuwe spullen en soms vind je echte schatten: origineel en lekker anders!

Verlichting

Je zou het niet zeggen misschien, maar verlichting kan je kamertje maken of breken. Het is daarom wel goed om te bedenken hoe je het gaat doen. Wil je een grote hanglamp, een plafondlamp of ga je voor staande lampen? Misschien wil je juist sfeervolle muurlampjes. Kijk dan vooral naar de stijl van het babykamertje en bedenk dan in welke stijl je de verlichting moet kopen. Industrieel? Lief en schattig of heel warm? Ga je voor wit en fel licht of heb je liever een warme gele kleur? Wil je liever spaarlampen of kies je voor LED lampen? Als je kiest voor LED, zorg er dan voor dat je weet welke fitting je nodig hebt! E27 LED lampen hebben namelijk een andere fitting dan E14 LED lampen. 

Kleuren en patronen

Het kan best lastig zijn om echt een goede combinatie van kleuren en patronen te vinden. Je wilt een rustig kamertje, maar niet saai. Je wilt een eye catcher, maar niet zodanig dat je er duizelig van wordt. Daarvoor is het erg handig om van te voren een moodboard te maken, om te zien wat je mooi vindt en of die combinaties ook mooi bij elkaar passen. Kijk dan bijvoorbeeld naar de kleuren in het patroon van je behang en zoek daar een mooie kleur verf bij voor de overige muren, zodat er enigszins iets terugkomt. Dat houdt het rustig en dan behoud je toch een eye catcher! Wil je graag een stoere, opvallende kleur op de muur? Zorg dan dat je een behangetje erbij kiest die weer wat rust brengt, voor de balans. 

Wat vind jij vooral heel belangrijk als het gaat om het inrichten en aankleden van een babykamer? Ga jij grondig aan de slag of ben jij een snelle jelle?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close