TOP
Transformers versus my little pony
Kids

Transformers versus My Little pony

Vroeger had ik veel My little pony’s. Ik was er gek op. Nu slingeren er hier in huis geen schattige, kleine, gekleurde pony’s rond maar gevaarlijke Transformers. Ach ja, jullie weten allang dat ik een jonsgensmoeder ben. Maar wel eentje die nog graag kijkt naar meisjes speelgoed. Vooral nu er in de winkels nog steeds speelgoed ligt dat in mijn jeugd (ja, ja, alweer een tijdje geleden) ook erg populair was. Er werd mij gevraagd of ik de nieuwste versies thuis wilde testen: JA graag! Ik deel meteen met jullie een beetje geschiedenis (gewoon omdat ik het leuk en interessant vind) en de nieuwste snufjes die deze ‘golden oldies’ in een nieuw jasje hebben! Super leuke tips voor op de verlanglijst van de Sint ;). 

My Little Pony – mijn oude speelgoedliefde

My little pony van vroeger

My little pony, voor mij echte nostalgie! Voor de kleine meisjes van nu helemaal hot!

Het wereldwijde succes van My Little Pony begon ruim 30 jaar geleden met zes magische Pony vriendinnetjes, gebaseerd op de creaties van de Amerikaanse illustratrice Bonnie Zacherle. In de decennia erna groeide de wereld van My Little Pony met tal van verschillende pony’s! De Pony-heldinnen van nu, Twighlight Sparkle, Pinkie Pie, Fluttershy, Rainbow Dash, Applejack en Rarity, zorgen elk met hun eigen karaktereigenschappen voor totale harmonie en veel plezier in het land van Equestria. Daar is, dankzij de magie van echte vriendschap, werkelijk alles mogelijk. En de magie van vriendschap is precies waar het om draait in de wereld van My Little Pony!

Het leuke ervan is dat je tegenwoordig zo ontzettend veel varianten kan My Little Pony kan kopen (klik hier voor de officiële website).

Wat dacht je van My Little Pony’s met een prachtig sieraad, of een pony met magische glitters als je haar haar schudt, of ga voor de prachtige, grote Rarity van wel 19 cm., met diamanten! Wil je helemaal uit je dak gaan, dan koop je de coole Scooter van Pinky Pie en het kasteel van Canterlot. Maar dan moet je wel zorgen voor een goed spaarpot of heel lief zijn geweest het hele jaar. Teveel dus voor op het lijstje voor de Sint!

Transformers – de speelgoedliefde van mijn kleintje

Vroeger keek ik toch ook echt wel naar de actie filmpjes van de Transformers, want ik was wel een stoer meisje. Tegenwoordig kijken we ze ook, maar spelen het ook zelf na!

De Transformers komen van de planeet Cybertron en zijn onder te verdelen in verschillende groepen. De bekendste twee zijn de heldhaftige Autobots, geleid door Optimus Prime, die eigenlijk de leider is geworden sinds Cybertron is verloren, en de kwaadaardige Decepticons, geleid door Megatron. Deze robots kunnen ‘transformeren’ van robotmodus naar een minder opvallende vorm zoals een voertuig, dier of machine. Dit leverde hun ook wel de bijnaam Robots in Disguise op.

Dit najaar staat het actiespeelgoed van Transformers helemaal in het thema van de televisieserie Robots in Disguise.  Hierin leidt superheld Bumblebee een nieuw Autobots team, met als missie de op aarde rondzwevende Decepticons gevangen nemen. Hiervan zijn twee nieuwe vormen uitgebracht: de ‘One-Step Changers’ en de ‘3-Step Changers’. Het verschil: de prijs maar ook de uitvoering!

Met Transformers One-Step changers kun je een voertuig transformeren door eraan te trekken, duwen of draaien, binnen 1 seconde in een reusachtige robot. Ready for action!

Transformers 3-Step Changers zijn nog groter en stoerder dan de One-Step changers. De 3-Step Changers laten je alle magie van Robots in Disguise thuis ervaren, met figuren die op verschillende manieren in 3 stappen transformeren naar een reusachtig robot.

Voor de liefhebbers heeft Hasbro een Transformers Robots in Disguise App. Join Bumblebee en zijn team in de App en doe mee aan zijn strijd tegen de Decepticons. Door het symbool op het speelgoed te scannen, activeer je deze figuren in de app. Zo komt je held helemaal tot leven. Je kan de app HIER vinden.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close