TOP
Kids

Uit eten: hoe doe je dat met kinderen?

Uit eten. Heerlijk! Zo nu en dan wil je er gewoon eens uit met je gezin. Maar het kan best lastig zijn om een ontspannen avond te hebben in een restaurant, als de kinderen mee zijn. Zij hebben geen zitvlees, dus een aantal uur op de stoel blijven zitten, is geen optie. Grote kans dat jij en je partner dus geen gesprekken kunnen voeren, zonder constant te corrigeren en zuchten. Uiteindelijk geef je het op, schuif je je toetje naar binnen en stap je op. Maar dat is echt te voorkomen! Lees je mee voor vijf handige tips om een super avond te hebben met de kinderen?

Restaurant keuze

Je kunt heel sjiek doen, maar dan kun je er van tevoren al bijna zeker van zijn dat het een flop wordt. Kies daarom voor een kindvriendelijk restaurant, waar iedereen wat aan heeft. Bewaar je vijf gangen diner voor date-night. In familierestaurants hebben ze meestal ook wel een speelhoek of zelfs een volledige ruimte met van alles waar de kinderen zich mee kunnen vermaken. Zijn ze uitgegeten? Dan stuur je ze lekker naar de speelhoek. Veel plezier! Zo creëer je voor jezelf en je partner tijd om fijn te kunnen praten en de kinderen hebben het ook naar hun zin. 

Daarnaast kun je ook kiezen voor restaurants waar je zelf je eten moet halen. Wokrestaurants, of iets zoals het ABC restaurant, wat echt een paradijs is voor jong en oud! Dat voorkomt dat je kinderen snel klaar zijn met het zitten, ze kunnen immers zelf rondlopen en kiezen wat ze willen eten. Beginnen met het toetje? Alles is mogelijk!

Voorbereiden

Het klinkt misschien een beetje zoetsappig, maar als je je kinderen voorbereidt op wat er komen gaat en wat er van hen verwacht wordt, kan dit hen rust geven om het beter vol te houden aan tafel! Zo is het duidelijk voor hen wat er gebeuren gaat, wat wel of niet mag en hebben ze een idee van wat papa en mama eigenlijk willen. Dat zegt niet dat dit alles meteen 100% geweldig maakt, maar echt: duidelijkheid is fijn voor kinderen!

Spelen!

Stel je voor dat jij in de schoenen van de kinderen stond: hoe leuk zou je het vinden om zo’n twee á drie uur aan tafel te zitten, alleen maar te eten en te wachten op de volgende gang? Saai! Neem daarom gewoon wat speelgoed van thuis mee, zodat de kinderen zich ook aan tafel kunnen vermaken. Misschien zelf iets nieuws (de Action heeft super leuke en goedkope dingen!). Kleurplaten, potloden, stiften, klei of een nieuw pakketje Duplo of Lego…Zo maak je het veel aantrekkelijker en makkelijker om een poosje stil aan tafel te zitten! 

Nieuw eten ervaren

Door bijvoorbeeld samen van de menukaart te kiezen of, als je zelf je eten mag halen in het restaurant, samen nieuwe dingen te proberen, maak je het ook leuk en spannend. Maak er een spel van, leer je kinderen nieuwe dingen te eten. Proeven. Grote kans dat jij en de kinderen beide, versteld staan van wat je kinderen lusten! Zo ben je spelenderwijs bezig met eten en leer je hen op een leuke manier meer over nieuwe smaken!

Goed gedaan!

Het gaat vast allemaal niet vlekkeloos, maar als er goed gedrag vertoond wordt, mag dat best even genoemd worden en beloond! Je kind is voorbereid op wat er komen gaat vooraf, dus als je kind zich ook houdt aan de regels en zich goed gedraagt, goed eet en speelt, is dat zeker een beloning waard! Dat hoeft echt niet groot te zijn, een compliment kan al genoeg zijn! “Wat heb je goed gegeten! Wat heb jij rustig gespeeld, wat fijn! Dankjewel dat je papa en mama zo fijn liet praten!”

Ga jij vaak met het hele gezin uit eten? Hoe pak jij het dan aan?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close