TOP
Ken je dat kinderprogramma 'UIT ME KAAR' nog? Die leuke serie waarin kinderen apparaten uit elkaar halen om te ontdekken hoe ze in elkaar zitten?! Wij maakte laatst ons eigen UIT ME KAAR programma en een lol dat de kids hadden!
DIY

UIT ME KAAR (slopen maar)

Ken je dat kinderprogramma ‘UIT ME KAAR’ nog? Die leuke serie waarin kinderen apparaten uit elkaar halen om te ontdekken hoe ze in elkaar zitten?! Wij maakte laatst ons eigen UIT ME KAAR programma en een lol dat de kids hadden! 

UIT ME KAAR, zo gingen wij te werk :)

We haalden de vliering leeg, op zoek naar oude apparaten. We vonden een oud tv ontvangstkastje, een tosti ijzer en een autoradio. Die moesten er aan geloven, ze gingen een hoofdrol spelen in ons ‘UIT ME KAAR’ programma.

Daarna pakte we gereedschap: een hamer, schroevendraaiers en een waterpomptang. Voldoende om alles UIT ME KAAR te kunnen halen. Ook zorgde dat we een lege krat hadden waar de al onze UIT ME KAAR gehaalde spulletjes in konden doen. Want dan konden we het later nog eens goed bekijken.

Aan de slag!! De kids mochten zelf weten waar ze begonnen en op welke manier. Het enige wat ik deed was een beetje assisteren, want zo’n schroef los draaien is in het begin best moeilijk! Vooral als die goed vast zit.

En ja, dan krijg je deze leuke plaatjes:

Ken je dat kinderprogramma 'UIT ME KAAR' nog? Die leuke serie waarin kinderen apparaten uit elkaar halen om te ontdekken hoe ze in elkaar zitten?! Wij maakte laatst ons eigen UIT ME KAAR programma en een lol dat de kids hadden!

Ken je dat kinderprogramma 'UIT ME KAAR' nog? Die leuke serie waarin kinderen apparaten uit elkaar halen om te ontdekken hoe ze in elkaar zitten?! Wij maakte laatst ons eigen UIT ME KAAR programma en een lol dat de kids hadden! Ken je dat kinderprogramma 'UIT ME KAAR' nog? Die leuke serie waarin kinderen apparaten uit elkaar halen om te ontdekken hoe ze in elkaar zitten?! Wij maakte laatst ons eigen UIT ME KAAR programma en een lol dat de kids hadden!

Vooral het slopen was aan het einde een groot feest!! Natuurlijk wel goed opletten dat er niet van alles door de lucht vliegt, dus die vuurwerk bril kwam hierbij ook nog even goed van pas!!

Ken je dat kinderprogramma 'UIT ME KAAR' nog? Die leuke serie waarin kinderen apparaten uit elkaar halen om te ontdekken hoe ze in elkaar zitten?! Wij maakte laatst ons eigen UIT ME KAAR programma en een lol dat de kids hadden!

En dit was dan ons uiteindelijke resultaat: een bak vol draadjes, plaatjes (rotzooi)!

Ken je dat kinderprogramma 'UIT ME KAAR' nog? Die leuke serie waarin kinderen apparaten uit elkaar halen om te ontdekken hoe ze in elkaar zitten?! Wij maakte laatst ons eigen UIT ME KAAR programma en een lol dat de kids hadden!

Kortom een middag vol plezier! En de kids verbaasde zich over wat ze allemaal ontdekte in de apparaten en vonden het super interessant om te ontdekken wat er allemaal achter schuil ging!

Ben je op zoek naar nog meer leuke kidsfun? Bekijk dan eens deze leuke blogberichten over buiten spelen.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close